Åben skole

Se kataloget ”Idræt i skolen” for inspiration til idrætsundervisningen eller få gode tips her på siden til hvordan skoler og foreninger kan samarbejde.
Se kataloget ”Idræt i skolen” for inspiration til idrætsundervisningen eller få gode tips her på siden til hvordan skoler og foreninger kan samarbejde.

Skolerne har pligt til at inddrage det omgivende samfund i skoledagen for at skabe en varieret skoledag og differentiere undervisningen, så den imødekommer alle børns behov. Et veltilrettelagt samarbejde mellem lokale idrætsforeninger og skoler sikrer undervisning af høj kvalitet og styrker elevernes trivsel, sundhed, læring og lyst til at bevæge sig i fritiden.

Til foreningerne:

Åben Skole er en oplagt mulighed for at vise jeres forening og idræt frem. Et godt samarbejde med skolen kan resultere i, at flere børn melder sig ind i foreningen samtidig med, at trænernes kompetencer skærpes, og sammenhængskraften i lokalsamfundet styrkes. Nedenfor kan du som forening finde gode råd og anbefalinger i forhold til arbejdet med den åbne skole. Der kan være hjælp at hente i jeres forbund, hvis I vil kaste jer ud i Åben Skole.

Til skolerne:

Download kataloget ”Idræt i skolen”, som rummer tilbud, koncepter og kurser fra 29 idrætter. Hovedparten ligger til gratis download og er fungerer som inspiration til undervisningen. Hvis I ønsker at samarbejde med lokale klubber, kan idrætsforbundene hjælpe. Klik på "Forbundsliste" i listen nedenfor for at komme i kontakt med de enkelte idrætter.

 

Til kommuner:

DIF anbefaler alle kommuner at understøtte og rammesætte samarbejdet mellem skoler og foreninger. Åben Skole kan fx styrkes gennem ansættelse af playmakere og prioritering af puljer. Læs gode råd og erfaringer til arbejde med Åben Skole og bevægelse i skoledagen i de to foldere nederst på siden.

 

Idræt i skolen

NYT KATALOG 2024
Inspiration til mere og anderledes idræt fra 37 idrætsgrene.

Gode råd og anbefalinger

Nedenfor kan du som forening finde gode råd og anbefalinger i forhold til arbejdet med den åbne skole:

Download guiden til Åben Skole her

Åben Skole - Opskrift for kommuner, skoler og foreninger

Download erfaringer fra kommunale cases

"Bevægelse i skolen - erfaringer fra 6 kommuner"