Mere idræt i folkeskolen

Aktiv skole

I Danmarks Idrætsforbund arbejder vi for at få mere og bedre idræt og bevægelse ind i skoledagen og for at skabe kvalitet i mødet mellem foreninger og skoler. En aktiv skole er grundlag for et aktivt liv. 

Vi tilbyder i samarbejde med Team Danmark og VIA University College konceptet Idrætsskoler, som er et tilbud til alle skoler, der ønsker en stærk og meningsfuld idrætsprofil. Tilsvarende har vi tilbuddet Idrætscertificeret SFO til SFO’er, der ønsker at bruge idræt som metode i deres pædagogiske arbejde.

Til foreninger og skoler, der ønsker at arbejde med den Åbne Skole, har vi en række værktøjer og anbefalinger udarbejdet i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt samt en oversigt over de idrætter (specialforbund), der har koncepter og tilbud på området. 

I Danmarks Idrætsforbund arbejder vi desuden løbende på at integrere nyeste viden og metoder i vores tilbud og idrætter. I samarbejde med Syddansk Universitet har dette nyligst udmøntet sig i FIT FIRST, som er et koncept til idrætsundervisningen i indskolingen.

Vi har oprettet en Facebook-gruppe for alle interesserede lærere og pædagoger, der underviser i idræt og ønsker at blive opdateret med de nyeste tilbud og initiativer. Bliv medlem af gruppen her.

Inspiration til idrætslærere og pædagoger

FIT FIRST

Koncepter og inspirationsmateriale med højintense og involverende idrætsaktiviteter til brug i idrætsundervisningen eller skoledagen i indskolingen, mellemtrinnet og snart udskolingen.

Få inspiration
Samarbejde mellem skoler og foreninger

Åben skole

Få inspiration til idrætsundervisningen eller få gode tips til, hvordan skoler og foreninger kan samarbejde.

Gode råd og anbefalinger for skoler

Idrætscertificeret SFO

Bliv idrætscertificeret SFO og styrk børnenes sociale kompetencer, selvværd, læringsparathed og gode idræts- og bevægelsesvaner.

Bliv idrætscertificeret SFO

Idrætsskoler

Styrk skolen ved at blive certificeret idrætsskole og styrk elevernes grundmotoriske fundament og alsidige færdigheder inden for idrætten og glæden ved at bevæge sig.

Bliv idrætsskole

Skole OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever, hvor klasserne altid konkurrerer sammen som et hold. Gennem undervisningsmaterialer, sjove stævner med fede konkurrencer og en storslået finale skaber Skole OL mere idræt i skolerne, styrker fællesskabet i klasserne og giver eleverne storslåede idrætsoplevelser.

Læs mere om Skole OL
Bliv en del af fællesskabet

Vær med i Facebook-gruppen "Idræt og bevægelse i skolen"

Vi har oprettet en Facebook-gruppe for alle interesserede lærere og pædagoger, der underviser i idræt og ønsker at blive opdateret med nyeste tilbud og initiativer. Vær med til at dele gode idéer med andre undervisere og idrætslærere i gruppen.

Bliv medlem her

Har du spørgsmål?