FIT FIRST

FIT FIRST er et koncept med sjove, intense og involverende idrætsaktiviteter til hele skolen - både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.
FIT FIRST er et koncept med sjove, intense og involverende idrætsaktiviteter til hele skolen - både indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.
FIT FIRST 20

Undervisnings- manual MELLEMTRIN

Ny og opdateret manual til idræt og bevægelse på mellemtrinnet (2. oplag).

Manualen (OBS. 1. oplag, med 20 idrætter) kan rekvireres for 155 kr. inkl. porto ved at sende en mail til: uddannelse@dif.dk (Angiv: postadresse, telefonnummer og "FF20"). Eller downloades gratis på nedenstående link. 

FIT FIRST 20 manual - opdateret feb. 2024
FIT FIRST 10

Undervisnings- manual INDSKOLING

Ny og opdateret manual til idræt og bevægelse i indskolingen (2. oplag).

 

Manualen (OBS: 1. oplag, med 10 idrætter) til idræt og bevægelse i indskolingen kan rekvireres for 155 kr. inkl. porto ved at sende en mail til: uddannelse@dif.dk (Angiv: postadresse, telefonnummer og "FF10"). Eller downloades gratis på nedenstående link. 

FIT FIRST 10 manual - opdateret apr. 2024

idræt

i skolen

DOWNLOAD BILAG TIL DANSK ORIENTERINGS-FORBUNDS LEKTIONSPLANER

Hent her

DOWNLOAD BILAG TIL DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNIONS LEKTIONSPLANER

Hent her

Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF), herunder 23 specialforbund, har indgået et stærkt partnerskab og udviklet det unikke FIT FIRST koncept, hvor viden og erfaring med forskning, undervisning, læring og aktivitetsudvikling indenfor idræt går hånd i hånd.

Der er udviklet tre koncepter:

  • FIT FIRST 10 til indskolingen
  • FIT FIRST 20 til mellemtrinnet
  • FIT FIRST Teen til udskolingen (medio 2024)

Alle tre koncepter er omhyggeligt udviklet ud fra den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form, trivsel og læring. Det er undervisningsforløb målrettet de danske grundskoler med hovedfokus på sjov, inkluderende, intens og involverende træning.

 

Til skoler:

Deltag i forskningen

Vi rekrutterer lige nu skoler til FIT FIRST 20 (mellemtrin) og FIT FIRST Teen (udskoling) med start i august 2024.

  • FIT FIRST 20 kører i ét skoleår, med en ekstra dataindsamling i maj/juni 2026. Projektet starter i august 2024 med deltagelse af 4. og 5. kl.
  • FIT FIRST Teen kører i ét skoleår fra aug. 2024 med 7. og 8. kl.

Vi skal bl.a. undersøge effekterne af højintens bevægelses- og idrætsundervisning, og søger derfor klasserne, som skal lave højintens, sjov og involverende bevægelses- og idrætsundervisning i 3 x 40 minutter om ugen. Vi vil også se på om elevernes sundhed og trivsel forbedres ved denne form for bevægelse, hvad intensiteten er i udvalgte sessioner, hvad der motiverer elever når de skal være fysisk aktive samt indsamle viden om brugen af bevægelse i skolen.  

Er du interesseret i at høre mere om forskningsforløbene så kontakt:

FIT FIRST 20: Chiara Cimenti, ph.d. studerende ved SDU, ccimenti@health.sdu.dk
FIT FIRST Teen: Sofie Koch, post doc ved SDU, skoch@health.sdu.dk

Fordelene ved at være med i et forskningsforløb:

  • Jeres klasser testes af nogle af de førende forskere på idrætsområdet.
  • I får bolde, veste, toppe mm. til at kunne gennemføre forløbet.
  • Alle involverede lærere og pædagoger et gratis 6-timers FIT FIRST kursus, samt FIT FIRST manualer med et stort antal lektioner med involverende, motiverende og intense idrætsaktiviteter.

Kurser i FIT FIRST tæt på dig

Det er muligt at tilmelde sig et af de mange årlige FIT FIRST kurser, som afholdes rundt om i landet, men det er også muligt at få et kursus afholdt på jeres egen skole. FIT FIRST er fra 2020-2025 støttet af Ole Kirk’s Fond, så det er gratis både at deltage på et kursus, samt at få det afholdt på egen skole (såfremt at I kan samle min. 10 undervisere/deltagere). Afholdes kursus lokalt på en skole, kan man invitere de omkringliggende skoler, såfremt at de også er interesserede i at deltage.

På et FIT FIRST kursus kombineres teorien bag FIT FIRST med afprøvning i praksis – og sved på panden. FIT FIRST er baseret på den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form og læring. Det er sjove og involverende undervisningskoncepter, som sætter fart på bevægelses- og idrætsundervisning. Alle kurser er fra kl. 9-15

Kommende kurser inkl. tilmeldingslink: 

Kontakt Malte Nejst Larsen på mnlarsen@health.sdu.dk, hvis du vil høre mere om mulighederne for kursus på din skole. 

Til kommuner

FIT FIRST i jeres kommune

Det er som kommune muligt at afholde lokale kurser, hvor flere undervisere fra kommunens skoler bliver uddannet i et eller flere af koncepterne. Kurserne kan holdes lokalt, og har en varighed af seks timer.

Estimeret økonomi ifm. afholdelse af et kursus:

  • 20.000 kr. for en underviser/forsker fra SDU og to specialforbund
  • Betaling af lokaler og forplejning

Kontakt SDU for at høre nærmere:
Malte Nejst Larsen på mail: mnlarsen@health.sdu.dk

For mere information