Gå direkte til indhold

AKTIV SKOLE
I Danmarks Idrætsforbund arbejder vi for at få mere og bedre idræt og bevægelse ind i skoledagen og for at skabe kvalitet i mødet mellem foreninger og skoler. En aktiv skole er grundlag for et aktivt liv. 

Vi tilbyder i samarbejde med Team Danmark og VIA University Collage konceptet Idrætsskoler, som er et tilbud til alle skoler, der ønsker en stærk og meningsfuld idrætsprofil. Tilsvarende har vi tilbuddet Idrætscertificeret SFO, til SFO’er der ønsker at bruge idræt som metode i deres pædagogiske arbejde.

Til foreninger og skoler, der ønsker at arbejde med den Åbne Skole, har vi en række værktøjer og anbefalinger udarbejdet i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt, samt en oversigt over de idrætter (specialforbund) der har koncepter og tilbud på området. 

I Danmarks Idrætsforbund arbejder vi desuden løbende op at integrere nyeste viden og metoder i vores tilbud og idrætter. I samarbejde med Syddansk Universitet har dette nyligst udmøntet sig i FIT FIRST10 - et koncept til idrætsundervisningen i indskolingen.

 

Læs også artiklen: Idrætsorganisationer: Mere fokus på bevægelse på læreruddannelsen

 

Download også folderen: Bevægelse i skolen - erfaringer fra seks kommunale cases