Gå direkte til indhold
Banerytteren Lasse Norman med guldet fra OL i London

Introduktion

DIF er Olympisk Komité i Danmark og har ansvaret for den danske deltagelse i de Olympiske Lege.

DIF's bestyrelse er national olympisk komite (NOC) for Danmark og repræsenterer dermed dansk idræt over for IOC og de andre olympiske organisationer. DIF arbejder også med udbredelsen af den olympiske idé i Danmark.

Som NOC er DIF ansvarlig for den danske deltagelse ved OL. Det betyder fx, at DIF fastsætter de danske udtagelseskrav til OL, og udtager både atleter, trænere og ledere til OL. I praksis sker dette i et tæt samarbejde mellem DIF, specialforbundene og Team Danmark.

DIF står desuden for alle de praktiske forhold ved OL-deltagelsen, såsom ledelse, rejser, high performance rammer, transport og beklædning, foruden kontakten til IOC og værtsbyens organisationskomite.

Udover de Olympiske Lege, har DIF også ansvaret for Danmarks deltagelse ved Vinter OL, European Games, Youth Olympic Games (sommer og vinter) samt European Youth Olympic Festival (sommer og vinter)

Den Internationale Olympiske Komite (IOC)

IOC er en international, ikke-statslig, almennyttig organisation af frivillige medlemmer fra hele verden, som har til formål at lede den olympiske bevægelse i overensstemmelse med det olympiske charter. En stor del af disse opgaver er at vejlede ved organiseringen af de olympiske lege. IOC’s hjemsted er Lausanne i Schweiz.

IOC udpeger selv sine medlemmer, men blandt disse skal der være repræsentanter for aktive idrætsudøvere og ledere i internationale specialforbund og nationale olympiske komiteer. IOC-medlemmer repræsenterer IOC i deres eget land, dvs. at det danske IOC-medlem, Kronprins Frederik, ikke er Danmarks repræsentant i IOC, men er IOC’s repræsentant i Danmark. Herudover er Poul-Erik Høyer valgt som medlem af IOC i sin egenskab af præsident for det internationale badmintonforbund.

Danmark har også et æresmedlem af IOC, Niels Holst-Sørensen, der tidligere var ordinært medlem af IOC.

IOC ejer alle rettigheder til de olympiske symboler, flaget, mottoet, hymnen og de olympiske lege. 

IOC blev dannet den 23. juni 1894 på initiativ af Pierre de Coubertin.

Olympisk klub Danmark er en klub for tidligere OL-deltagere

Indholdsansvarlig
Søren SimonsenChef de mission og teamleder for Team Talent og EliteDIF UdviklingTeam Talent og Elitesos@dif.dkMobil: 29 42 04 43
Streg