OL

Skole OL

Foto: Lars Møller
Skole OL er gratis klassekonkurrencer for 0.-8. klasse. Skole OL styrker fællesskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk. Knap 50.000 elever fra landets 4.-8. klasser dyster i atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, parasport, roning og triatlon.
Skole OL er gratis klassekonkurrencer for 0.-8. klasse. Skole OL styrker fællesskabet og giver storslåede idrætsoplevelser. Det skaber stolthed. Det er svedigt. Det er olympisk. Knap 50.000 elever fra landets 4.-8. klasser dyster i atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, parasport, roning og triatlon.

Første Skole OL blev afviklet i 2009, hvor der udelukkende var atletikkonkurrencer på programmet. Siden er Skole OL vokset hvert år i både antal deltagere og antal idrætsgrene.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, færdighed og fairplay, og er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.

Børnenes Hovedstad, Billund er værter for finalen til og med 2024.

Skole OL bygger bro mellem skoler og foreninger. Lokale foreninger inviterer skolerne til både stævner og undervisningsforløb og netop dét gør Skole OL til en betydningsfuld driver i bestræbelserne på at få børn og unge til at dyrke idræt, både i skolen og i deres fritid.

"Vil meget gerne være med næste år! Det var sygt sjovt, og jeg fik mange nye venner, og man fik et mega godt sammenhold, fordi alle stod og heppede på hinanden" Elev, der deltog ved Skole OL-finalen 2022
De virtuelle Skole Olympiske Lege

Virtuelle Lege for de små elever

I disse uger er flere end 500 klasser i fuld gang med De virtuelle Skole Olympiske Lege 2022.

I løbet af efteråret kan 0.-3. klasser i hele Danmark se frem til at dyste i en række sjove og udfordrende konkurrencer. Der er lagt op til masser af bevægelse, når eleverne skal rulle sig som en panda, hoppe lynhurtigt, balancere en ballon i luften og meget mere. Det kræver holdånd og sammenhold i klassen, når legende går i gang.

Konkurrencerne er udviklet med fokus på fællesskab, basale færdigheder og bevægelsesglæde. Der er garanti for smil på læben, højt aktivitetsniveau og samarbejde, der styrker sammenholdet i klassen.

Læs mere om De Virtuelle Lege
NY RAPPORT

Skole OL skaber fællesskaber og udvikler elevers færdigheder

”Jeg synes, det var en mega fed oplevelse, og fedt at man er sammen som et hold,” lyder det fra en elev, der deltog ved Skole OL’s finalestævne i 2019.

Citatet rummer glæden ved, at klassen er sammen som et hold mod andre klasser. 

En ny evalueringsrapport fra Forsknings- og implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring viser, at Skole OL styrker fællesskabet, giver bevægelsesglæde og fremmer trivsel hos skoleelever.

I evalueringen mener 93 procent af lærerne i høj eller nogen grad, at deltagelse i Skole OL har bidraget positivt til klassens fællesskab. 73 procent mener desuden, at eleverne har udviklet deres færdigheder igennem deltagelse i Skole OL.

Læs mere om evalueringen af Skole OL her.

For mere information