OL

Skole OL

Foto: Lars Møller
Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Over 60.000 elever fra landets 4.-8. klasser dyster i atletik, bowling, bueskydning, e-cykling, dans, orienteringsløb, parasport, e-roning, triatlon og ultimate.
Skole OL er OL i børnehøjde med discipliner tilpasset målgruppen. Over 60.000 elever fra landets 4.-8. klasser dyster i atletik, bowling, bueskydning, e-cykling, dans, orienteringsløb, parasport, e-roning, triatlon og ultimate.

I 2019, som på grund af corona er det seneste år, hvor Skole OL blev afviklet under normale forhold, blev der afviklet 115 lokale Skole OL-stævner i 80 kommuner, og de bedste klasser - omkring 8.000 elever - kvalificerede sig til finalen i Aarhus.

Første Skole OL blev afviklet i 2009, hvor der udelukkende var atletikkonkurrencer på programmet. Siden er Skole OL vokset hvert år i både antal deltagere og antal idrætsgrene.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play, og er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn.

DIF står sammen med Dansk Atletik Forbund med støtte fra andre involverede specialforbund bag Skole OL. TrygFonden, Nordea-fonden, Ole Kirks Fond og Salling Group støtter Skole OL sammen med Billund Kommune, der er vært for finalerne frem til og med 2022.

”Jeg synes, det var en mega fed oplevelse og fedt, at man er sammen som et hold” Elev, der deltog ved Skole OL-finalerne
Ny sportsgren på programmet

E-cykling bliver en del af Skole OL

Danske skoleelever får nu lov til at cykle op af Alpe d’Huez og sprinte hen af Champs-Elysées som professionelle cykelryttere. E-cykling er ny disciplin på programmet for Skole OL. 

E-cykling foregår som en klassekonkurrence med to separate etaper:

En bjergetape på seks kilometer og en sprinteretape på 15 kilometer. Alle klasserne starter samtidigt på startstregen og kører om kap på tid, hvor de to tider lægges sammen, og klassen med den hurtigste tid vinder. Hver klasse deles om én stationær cykel, som er koblet til en storskærm. Eleverne arbejder med løbende udskiftning, og alle elever fra hver klasse skal deltage i begge etaper, og hver elev skal mindst køre på cyklen i 30 sekunder på hver etape.

Læs mere om e-cykling og Skole OL
NY RAPPORT

Skole OL skaber fællesskaber og udvikler elevers færdigheder

”Jeg synes, det var en mega fed oplevelse, og fedt at man er sammen som et hold,” lyder det fra en elev, der deltog ved Skole OL’s finalestævne i 2019.

Citatet rummer glæden ved, at klassen er sammen som et hold mod andre klasser. 

En ny evalueringsrapport fra Forsknings- og implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring viser, at Skole OL styrker fællesskabet, giver bevægelsesglæde og fremmer trivsel hos skoleelever.

I evalueringen mener 93 procent af lærerne i høj eller nogen grad, at deltagelse i Skole OL har bidraget positivt til klassens fællesskab. 73 procent mener desuden, at eleverne har udviklet deres færdigheder igennem deltagelse i Skole OL.

Læs mere om evalueringen af Skole OL her.

For mere information