OL

Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Formålet er at booste bevægelsesglæden og motivere til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.
Skole OL er OL i børnehøjde. Det er hele Danmarks officielle olympiske lege for skoleelever fra 0.-8. klasse og en appetitvækker på dansk idrætsforeningsliv. Formålet er at booste bevægelsesglæden og motivere til et aktivt liv – både i og uden for skolen – og dermed øge trivslen for børn og unge.

Skole OL har siden 2009 haft fokus på at sætte børn i bevægelse ved at skabe aktiviteter, der kan integreres i idrætsundervisningen på alle klassetrin. Skole OL består af fire større indsatsområder:

  • Skole OL for 0.-3. klasse (idrætsaktiviteter ude på skolerne)
  • Skole OL for 4.-8. klasse (lokalstævner og Skole OL-finalen)
  • Årlig kåring af Danmarks Sejeste Idrætslærer(e)
  • Gratis undervisningsforløb og materiale til idrætslærere

Gennem Skole OL møder børnene en bred vifte af forskellige sportsgrene i dansk idrætsforeningsliv. Skole OL faciliterer i samarbejde med foreningslivet udviklingen af de deltagende sportsgrene, så børnene møder sporten i øjenhøjde og oplever idræt som sjovt og udviklende i fællesskab med andre. Alle sportsgrenene formidles med udgangspunkt i de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

"Vil meget gerne være med næste år! Det var sygt sjovt, og jeg fik mange nye venner, og man fik et mega godt sammenhold, fordi alle stod og heppede på hinanden" Elev, der deltog ved Skole OL-finalen 2023
Skole OL for 4.-8. klasse

Lokalstævner og Skole OL-finalen

I Skole OL er de fysiske klassekonkurrencer for 4.-8. klasse, som gennem lokalstævner arrangeret af lokale idrætsforeninger konkurrerer i en bred vifte af forskellige sportsgrene.

Vinderne af lokalstævnerne går videre til Skole OL-finalen, hvor flere tusinde elever deltager over fire dage i juni og tager hjem med en olympisk oplevelse for livet. Alle idrætsforbund, som deltager i Skole OL, er med til sikre, at deres sportsgren kan udføres i børnehøjde med udgangspunkt i de børneolympiske værdier.

Læs mere om Skole OL
Skole OL for indskolingen

Skole OL for de små elever

I løbet af efteråret kan 0.-3. klasser i hele Danmark se frem til at dyste i en række sjove og udfordrende konkurrencer ude på skolen. Der er lagt op til masser af bevægelse, når eleverne skal rulle sig som en panda, hoppe lynhurtigt, balancere en ballon i luften og meget mere. Det kræver holdånd og sammenhold i klassen, når legende går i gang.

Konkurrencerne er udviklet med fokus på fællesskab, basale færdigheder og bevægelsesglæde. Der er garanti for smil på læben, højt aktivitetsniveau og samarbejde, der styrker sammenholdet i klassen.

Læs mere om Skole OL for indskolingen
Prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer(e)

Danmarks Sejeste Idrætslærer(e)

Skole OL og Dansk Skoleidræt er gået sammen om denne helt særlige pris, for at hylde idrætsfaget og idrætslærernes indsats. Prisen skal skabe større anerkendelse af faget og understrege, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling.

Lærere, elever, forældre eller skoleledere har mulighed for at indstille kandidater til prisen. Prisen gives til den idrætslærer eller det idrætslærerteam, som mestrer at gøre idrætsfaget til et fag, hvor fællesskabet er i højsædet og hvor alle elever inkluderes i bevægelsesfællesskabet.

 

Læs mere om prisen Danmarks Sejeste Idrætslærer(e)

For mere information