Talentudvikling af trænere

DIF Diplomtræner

DIF Diplomtræner - talentudvikling af trænere
DIF Diplomtræner - talentudvikling af trænere

Diplomtræneruddannelsen har fået en opdatering. Fra april 2023 har du mulighed for at deltage på en ny og forbedret udgave af DIF’s Diplomtræneruddannelse.

Vi forsøger hele tiden at gøre vores uddannelsestilbud så relevante som mulige, så de til svarer de forventninger der er til og fra fremtidens trænere. Derfor har vi lavet en række justeringer på Diplomtræneruddannelsen.

I overordnede træk har vi justeret på følgende:

  • Uddannelsen går fra at bestå af to dele (DIF-del og Specialforbundsdel) til at bestå tre dele (DIF-del, obligatorisk valgfri del og Specialforbundsdel)
  • Uddannelsen er blevet kortere fra ca 160 til 120 timers + 15 timers obligatorisk valgfri (ex. SPF del)
  • Ambitionen for uddannelsen, er, at dine atleter skal kunne mærke en forskel når du er og har været på Diplomtræneruddannelsen
  • Større fokus på din rolle som træner og hvordan du arbejder med ift. miljøet/gruppen/atleten
  • Større fokus på, hvordan du implementerer din viden i praksis
  • ATK-principper er et gennemgående og grundlæggende tema for hele uddannelsen.

Tilmelding finder du længere nede på siden. Der er begrænset antal pladser efter først-til-mølle-princippet, så skynd dig at tilmelde. 

Læs mere i studieordningen her.

Hvad vil du gerne vide om DIFs diplomtræneruddannelse?

De danske talenter og eliteudøvere har krav på dygtige og veluddannede trænere. DIF ønsker, i tæt samarbejde med idrættens specialforbund, at uddanne og udvikle kompetencer hos flere trænere og ledere igennem idrættens uddannelser.

Hør, hvad deltagerne på DIF Diplomtræner siger

Deltager 2021 - Maila Walmod, trampolin- træner

“Jeg oplever bestemt, at Diplomtræner-uddannelsen giver vigtige redskaber til at skabe bæredygtig talentudvikling i dansk idræt. Som træner er det for mig vigtigt, at jeg konstant at reflektere over mine valg, og jo bredere og grundigere et teoretisk fundament jeg kan få til at tage beslutningerne, jo bedre. Jeg synes uddannelsen kommer godt rundt om mange af aspekterne, der er vigtige for at både udøvere, men også trænere og stab omkring, trives og lykkes i sporten. Og så er det også enormt inspirerende at lære fra andre dygtige trænere i andre sportsgrene og få vidensdelt på tværs af idrætsdiscipliner.”

Få information, når vi åbner nye hold

Skriv en mail til  ppe@dif.dk

Se også andre træneruddannelser i DIF

For mere information