Danske trailcentre

Danskerne er blevet mere aktive i naturen med både løb, cykling, svømning, sejlads mm. De mange, der bruger naturen aktivt, har brug for gode faciliteter. Trailcentre fungerer både som mødesteder og servicebygninger placeret i interessant terræn og henvender sig til både organiserede idrætsforeninger og alle andre, der motionerer i naturen.

Hvad er et trailcenter?

Forestil dig et fælles mødested for alle, der vil være aktive i naturen. Et sted, der inspirerer til motion og idræt, og som er det helt naturlige udgangspunkt for aktiviteter i den omkringliggende natur. Hér kommer alle for at lave outdooraktiviteter, og der summer af liv dagen lang. Trailcenteret er for alle både idrætsforeningerne og alle dem, der vil lave motion og outdooridræt på egen hånd. Trailcentret er en kombination af idrætsfaciliteter, mødested og servicefaciliteter. 

Læs mere om trailcentre
Bagrunden for udviklingen

Hvorfor trailcentre?

Det er blevet populært som aldrig før at være aktiv i naturen. Derfor er der behov for flere faciliteter og mødesteder, og der er behov for at faciliteterne understøtter, at aktiviteterne kan foregå på en bæredygtig måde, der tager hensyn både til naturen og til øvrige skovgæster. Derfor er DIF og Lokale og Anlægsfonden gået sammen om at udvikle trailcentre. Herunder kan du læse mere om baggrunden for udviklingsarbejdet.

Baggrunden for trailcentre
Eksempler på eksisterende projekter

Find trailcentre

Flere steder i landet har DIF og Lokale og Anlægsfonden sat gang i udviklingen af trailcentre. Fem konkrete projekter er i gang i forskellige kommuner i samarbejde med idrætsforeningerne - fokus er bl.a. på nye aktivitetsformer, relevante funktioner, fleksible organiseringsformer og spændende design.
Se trailcenter-projekterne her

Nyheder

Kontakt styregruppen for projekt Danske trailcentre

Styregruppen består af repræsentanter fra begge organisationer. Du er velkommen til at kontakte Casper Lindemann fra DIF eller Jens Øyås Møller fra Lokale og Anlægsfonden

For mere information