DIF's årsmøde

DIF's årsmøde i overskrifter

Lancering af ESG- og ansvarsrapport, kåring af Årets Specialforbund, ny bestyrelse, ærestegn til tidligere DIF-formand, en opfordring til at huske legen i børneidrætten og en hyldest til de frivillige var nogle af hovedpunkterne på DIF’s årsmøde 4. maj.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jonas Hjortdal
4. maj 2024
Lancering af ESG- og ansvarsrapport, kåring af Årets Specialforbund, ny bestyrelse, ærestegn til tidligere DIF-formand, en opfordring til at huske legen i børneidrætten og en hyldest til de frivillige var nogle af hovedpunkterne på DIF’s årsmøde 4. maj.

Opgaverne i DIF-idrætten har haft en enorm spændvidde det seneste år. Globalt som nationalt.

Derfor kom vi vanen tro vidt omkring på DIF’s årsmøde. Herunder kan du få et hurtigt overblik over, hvad der var på dagsordenen og læse videre om de enkelte punkter.

Børn skal være børn 
DIF er Danmarks største børne- og ungeorganisation. Og det forpligter. Derfor kom formand Hans Natorp med en klar opfordring til deltagerne på årsmødet om at lade børn være børn og bevare fokus på leg og læring i børne- og ungeidrætten. En opgave, som idrætten allerede er i fuld gang med gennem tilpasning af konkurrencer og uddannelse af børne- og ungetrænere.

Derudover var der en hyldest til de mange frivillige, der er afgørende for idrættens rekordhøje medlemstal. Den hyldest tog hele salen del i.

Læs mere og hent beretningen.

Kulturministerens tale 
Jakob Engel-Schmidt besøgte DIF's årsmøde for andet år i træk for at holde tale for DIF’s repræsentantskab. Der var store roser til specialforbundene, de danske idrætsforeninger og landets mange frivillige for de historiske medlemstal i foreningerne, men ligesom DIF’s formand Hans Natorp italesatte ministeren også udfordringerne med at skaffe frivillige.

Derfor lovede ministeren, at han ville fortsætte arbejdet med at fjerne unødvendige benspænd for foreningslivet i forhold til blandt andet banker, ansættelseskontrakter og stævneafvikling.

OL-temasession
Vi går en stor sportssommer i møde, og for at varme op under de mange deltagere var der planlagt en temasession om den store forberedelse, der går forud for de store kulminationer.

Direktør Morten Mølholm fortalte om forarbejdet til sommerens OL i Paris, og efterfølgende havde TV-vært Tina Müller både atleter og en træner forbi i den varme sofa for at gøre tilhørerne klogere på, hvordan man som træner og atlet agerer før, under og efter de store slutrunder ved at optimere på de mindste ting som søvn og væskeindtag for at få selv den mindste konkurrencefordel. 

Forslag om ny aktivitetsgodkendelse og støttestruktur godkendt
Der var på årsmødet to nye forslag til godkendelse i repræsentantskabet. Det første om optageforhold og aktivitetsgodkendelser i DIF-idrætten, mens det andet var en revidering af den økonomiske støttestruktur.

Begge forslag blev efter præsentationen stemt igennem med et overvældende flertal.
Læs forslagenes indhold i årsmødematerialet fra side 102.

Idrætten tager ansvar
Som én af de første civilsamfundsorganisationer har DIF fået lavet en ESG-rapport som supplement til det økonomiske årsregnskab. Den blev præsenteret for tilhørerne sammen med en ansvarsrapport, der skal være med til at sætte retning og inspirere på tværs i DIF-idrætten når det kommer til klima- og miljøtiltag, socialt ansvar og ledelsestiltag.
Læs mere om rapporterne og hent dem her.

Fem nye forbund i Grøn idræt-ordningen
Idrætten skal være grønnere og reducere sit klimaaftryk. Et af midlerne er den interne grønne ordning ’Grøn idræt’, som fik fem nye forbund tilknyttet for to år.

Dermed er det samlede antal nu oppe på 13.
Læs mere

Danmarks Bokse-Union er Årets Specialforbund 2024
Det var en noget overrasket formand Lars Brovil, der modtog salens hyldest og en pengegave på 100.000 kr. efter at have vundet afstemningen om Årets Specialforbund 2024.

Bokseunionen har det seneste år markeret sig flot på flere fronter med både den første OL-plads i 12 år, et godt socialt aftryk med boksning i udsatte boligområder og til parkinsonramte og med en klar international politisk profil.

"Det betyder meget mere, end i tror. Sådan en indsats lykkes ikke uden, at man er mange inde over. Så for ikke at glemme nogen, så vil jeg sige tak til alle for det store bidrag, så det her kan lade sig gøre for Danmarks Bokse-Union,” sagde formand Lars Brovil, da han fik overrakt prisen.
Læs mere

Nyt medlem af DIF’s bestyrelse
Thomas Bach og Frans Hammer er klar til to år mere som næstformænd for DIF, mens Camilla Lyngsø fra Dansk Skøjte Union blev valgt som nyt medlem af bestyrelsen.

Hun vil arbejde for et tættere samspil mellem forbundene, og så håber hun på at bringe noget ny energi som den yngste i DIF’s bestyrelse.
Læs mere 

Ærestegn til Niels Nygaard
Niels Nygaard fik overrakt DIF’s højeste hædersbevisning til store klapsalver fra salen ad flere omgange.

”Jeg blev virkelig overrasket og utroligt beæret. Jeg glæder mig til at være med på sidelinjen mange år endnu på den rejse, DIF og idrætten er ude i.,” lød det fra en glad tidligere DIF-formand.
Læs mere

Flere nyheder