DIF-idrætten tager ansvar

Biodiversiteten har fået en central plads på landets golfbaner. Her i Trelleborg Golfklub i Slagelse med bistader i roughen.
DIF præsenterede på årsmødet 4. maj som en af de første civilsamfundsorganisationer i Danmark en ESG-rapport. Sammen med bl.a. en ansvarsrapport og en ordning til forbund lægger DIF-idrætten endnu et lag på sit ansvar inden for både klima og miljø, det sociale område og på ledelsesgangene.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Jonas Hjortdal
4. maj 2024
DIF præsenterede på årsmødet 4. maj som en af de første civilsamfundsorganisationer i Danmark en ESG-rapport. Sammen med bl.a. en ansvarsrapport og en ordning til forbund lægger DIF-idrætten endnu et lag på sit ansvar inden for både klima og miljø, det sociale område og på ledelsesgangene.

Det spirer med gode initiativer i idrætten. Både lokalt i foreningerne og i idrættens forbund skyder det frem med miljø- og klimatiltag og sociale indsatser. De gode tiltag er nu forsøgt samlet op, og på DIF’s (Danmarks Idrætsforbund) repræsentantskabs- og årsmøde den 3-4. maj blev der præsenteret både en ESG-rapport for DIF og en ansvarsrapport for forbundene, der skal kvalificere indsatsen og inspirere på tværs af de 62 forbund.

”Vores udgangspunkt er, at vi som idræt altid vil være på vej. For idrætten bliver aldrig bæredygtig, men vi har et stort ansvar for hele tiden at forbedre det aftryk, vi sætter på verden, når vi bevæger danskerne både fysisk og til de store samlende sportsbegivenheder. Den forpligtelse begynder hos os selv. Med vores ESG-rapport og ansvarsrapport har vi nu konkrete redskaber til at måle på indsatsen og inspirere med gode løsninger på tværs i idrætten,” siger bestyrelsesmedlem i DIF og formand for ESG-arbejdsgruppen Jens Hornemann.

Grønnere idrætter
På årsmødet blev der optaget fem nye forbund i ’Grøn Idræt’-ordningen, så der nu samlet er 13 forbund, der har forpligtet sig til at arbejde for at forbedre deres aftryk på alt fra offentlig transport og samkørsel til biodiversitet på golfbaner og skovrejsning til mesterskaber.

”Vi er glade for, at så mange af vores forbund, der har som hovedformål at udvikle gode idrætstilbud, også har lyst til at tage et ansvar for det aftryk, de sætter med blandt andet deres stævner og i dagligdagen i foreningslivet. Det har været enormt positivt at opleve, og det er også tydeligt, at der bliver inspireret på tværs af idrætter,” siger Rikke Rønholt, der er bestyrelsesmedlem i DIF med fokus på klima og miljø.

Læs mere om DIF og forbundenes ansvarsrapport og DIF’s ESG-rapport og hent dem her.

Forbund under 'Grøn Idræt'

 • DanskHåndbold (NY)
 • Dansk Kano og Kajak Forbund (NY)
 • Dansk Forening for Rosport (NY)
 • Dansk Sejlunion (NY)
 • Danmarks Motor Union (NY)
 • Dansk Hanggliding og Paragliding Union
 • Dansk Automobil Sports Union
 • Dansk Boldspil-Union
 • Dansk Golf Union
 • Dansk Orienterings-forbund
 • Dansk Skytte Union
 • Surf & Sup Danmark
 • Triatlon Danmark