En god opstart i foreningen

Gode råd til sæsonstart

Sommerferien er gået på hæld, og det betyder, at idrætsforeningerne skal til at skyde en ny sæson i gang. Derfor har vi samlet en række værktøjer og anbefalinger, som kan hjælpe jer med en god start på sæsonen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Frederikke Lønstrup-Kliim
25. aug 2023
Sommerferien er gået på hæld, og det betyder, at idrætsforeningerne skal til at skyde en ny sæson i gang. Derfor har vi samlet en række værktøjer og anbefalinger, som kan hjælpe jer med en god start på sæsonen.

Søg økonomisk støtte i DIF og DGI’s foreningspulje

Hvert år uddeler DIF og DGI’s foreningspulje ca. 44 mio. kr. til forskellige idrætsforeninger. Puljen har som mål at støtte hverdagens fællesskaber i idrætsforeningerne og skabe rum til udvikling.

Puljen er stadig åben for ansøgninger over 30.000 kr.

Du kan læse mere om foreningspuljen og ansøge lige her.

Sådan kan jeres idrætsforening styrke arbejdet med bæredygtighed

Vi ved, at langt de fleste af jer meget gerne vil bidrage til øget klimamæssig bæredygtighed i foreningsidrætten. Men det kan måske være svært at vide, hvor man skal starte – derfor har vi samlet en række forskellige forslag og gode råd til, hvordan I kan gribe det an.

Læs mere om, hvordan du kan gøre din forening mere bæredygtig her.

Sæt større fokus på trænerrollen

Trænerne spiller en nøglerolle, når det kommer til at tiltrække og ikke mindst fastholde børnene i jeres forening. Jo højere kvalitet trænerne leverer, jo flere børn og unge vil være motiverede til at blive ved med at dyrke deres idræt.

Vi har derfor lavet kampagnen ’Trænerrollen’, hvor alle børne- og ungetrænere helt gratis kan få gode råd og anvisninger til, hvordan de sætter sig selv bedst i spil og får skabt det bedst mulige træningsmiljø for alle børn uanset alder og forudsætninger.

Læs mere om kampagnen og hent det gratis materiale her. 

Uddannelsestilbud til jeres trænere
Desuden tilbyder vi træneruddannelser på tværs af idrætsgrene til alle, der har lyst til at dygtiggøre sig som træner. Det gælder både nye trænere og dem med mange års trænererfaring.

Læs mere om de forskellige uddannelsesmuligheder her. 

Sæt større fokus på forældrerollen

Forældre til idrætsaktivebørn kan både være alt for engagerede og alt for uengagerede i deres børns sport. Begge ting er ærgerlige og går ud over børnenes lyst til at dyrke deres idræt på den lange bane.
Derfor har vi lavet kampagnen ’Idrætsforælder’ med gode råd og brugbare materialer, som I kan bruge til at støtte jeres idrætsforældre i god forældreadfærd.

Læs meget mere om kampagnen og download materialet her.

Bliv en #Gamechanger-forening

#Gamechanger handler om at skabe forandring. #Gamechanger-foreninger går forrest for at sikre, at der er plads til alle i sporten. Det spiller ingen rolle, hvem du er, og hvem du forelsker dig i. Det handler om respekt for hinanden, når vi mødes i sporten. Alle skal være velkomne – uanset seksuel orientering eller kønsidentitet.

Læs meget mere om #Gamechanger lige her.

Sådan hjælper I jeres medlemmer med trivsels- og sundhedsproblemer

Det er vigtigt at have sine medlemmers trivsel og sundhed for øje. Vi har derfor samlet en række værktøjer til at håndtere forskellige og svære problemstillinger i din forening.

Hjernerystelser

I samarbejde med Dansk Idrætsmedicinsk Selskab og Dansk Selskab for Sportsfysioterapi har vi udarbejdet en side med viden og hjælp til at håndtere den akutte sportshjernerystelse og den efterfølgende proces. Læs mere her.

Spiseforstyrrelser

Som træner og leder er det vigtigt, at man kender symptomerne på spiseforstyrrelser så udøveren kan få hurtig hjælp. Vi har derfor udviklet et gratis e-læringskursus, som vi anbefaler alle trænere at tage. Desuden har vi lavet en pjece i samarbejde med Team Danmark vedr. spiseforstyrrelser i sport. 

Desuden har vi et ekspertnetværk tilknyttet, som kan hjælpe, og som du endelig skal tage fat i. Find kontaktinfo og læs mere om vores arbejde med spiseforstyrrelser her.

Seksuelle krænkelser

Idrætsforeningerne er et spejlbillede af samfundet, der er derfor også risiko for at seksuelle krænkelser kan ske i jeres forening. Vi har i samarbejde med en række organisationer lavet et oplysningssite og en kampagne til hjælp og oplysning. Læs mere her.

Lav et årshjul og skab overblik

En god måde at holde styr på sæsonens opgaver og aktiviteter er ved at lave et årshjul. Det giver et overblik og gør det nemt at overskue den kommende sæson. Så er der ro på ledelsen og styr på trænere, bestyrelsen og frivillige.

Udfyld årshjulet ved hjælp fra denne skabelon. Se eksempel på et udfyldt årshjul her. I kan også benytte jer af dette gratis e-læringskursus og lære meget mere om, hvad et årshjul kan. 

Få ny viden med hjælp fra DIF-udgivelser 

På DIF.dk har vi en lang række udgivelser, som kan give dig opkvalificere dit arbejde i idrætsforeningen.  Du kan finde udgivelser om alt fra idrætsskader til sportspsykologi.

Klik her og gå på opdagelse i alle kategorierne.

Flere nyheder