DIF’s årsmøde i overskrifter

DIF’s årsmøde i overskrifter

Bæredygtighed, dynamiske idrætsbegreber, ministerbesøg, frivillighedsproblematikker, fokus på internationale udfordringer og meget mere. DIF's årsmøde 2023 kom vidt omkring.
1. jan 0001
Bæredygtighed, dynamiske idrætsbegreber, ministerbesøg, frivillighedsproblematikker, fokus på internationale udfordringer og meget mere. DIF's årsmøde 2023 kom vidt omkring.

Gunnar 'Nu' Hansen-salen i Idrættens Hus var fyldt til randen af repræsentanter fra DIF’ 62 specialforbund, da DIF lørdag den 29. april bød velkommen til DIF's årsmøde 2023. Agendaen var lang, og flere store punkter og forslag skulle debatteres og til afstemning.

Formandens årsberetning 
En af grundstenene i foreningsidrætten er landets mange frivillige. Og lige så begejstrende det er, at Danmarks frivillige har været med til at løfte idrættens medlemstal til historiske højder i år, lige så bekymrende er det, at antallet af frivillige er faldende.
Det slog DIF’s formand Hans Natorp lørdag fast i sin årsmødetale Her skitserede han også en række punkter og planer for at vende den bekymrende udvikling:
Læs mere:

Kulturministerens tale 
Jakob Engel-Schmidt holdt sin første tale som kulturminister for DIF’s repræsentantskab. Der var store roser til specialforbundene, de danske idrætsforeninger og landets mange frivillige, men ligesom DIF’s formand Hans Natorp italesatte ministeren også udfordringerne med at skaffe frivillige

Forslag nedstemt
DIF havde stillet forslag for repræsentantskabet om ændring af ordningen for aktivitetsgodkendelser og medlemsreglerne i DIF. Der var stillet tre delforslag. De to første deltag vedr. justering af kriterierne for aktivitetsgodkendelser og justering af eksklusivitet for organiserede idrætter i DIF blev ikke vedtaget. Det tredje delforslag om ophævelse af ordningen om kvalifikationsforbund blev vedtaget.
Læs forslagenes indhold i årsmaterialet 

Anbefalinger præsenteret
DIF’s specialforbund blevet præsenteret for en række klare anbefalinger om internationale værtskaber placeret i lande, som for eksempel har store problemer med overholdelse af menneskerettigheder. Anbefalingerne kommer fra en dialoggruppe bestående af nogle af de vigtigste aktører på området
Læs mere

Grøn idræt vedtaget
Idrætten skal være grønnere og mere klimavenlig. Et af midlerne er den ny, interne grønne certificeringsordning ’Grøn idræt’, som blev vedtaget på årsmødet.
Læs mere

Parasport Danmark er Årets Specialforbund 2023
Det blev Parasport Danmark, der modtog salens hyldest og en pengegave på 100.000 kr. efter at have vundet afstemningen om Årets Specialforbund 2023.
"Det her er en meget stor anerkendelse af vores arbejde i Parasport Danmark,” siger formanden for Parasport Danmark, John Petersson
Læs mere

Valg til DIF’s nye bestyrelse
Hans Natorp er klar til to år mere som formand for DIF, mens Anna Harboe Falkenberg er nyt medlem af bestyrelsen.
Læs mere 

Ærestegn til Christian Pedersen
Christian Pedersen fik overrakt DIF’s ærestegn til stående bifald i salen.
”Det har været en lang og god rejse gennem 25 år i dansk idræt,” lød det fra Christian Pedersen.
Læs mere

"Et af vores store ønsker til regeringen er en national frivillighedsindsats, der mindsker bureaukratiet, anerkender de frivillige og styrker rekrutteringen af dem” Hans Natorp, formand i DIF

Formandens årsberetning 2023

Flere nyheder