Gå direkte til indhold

Foreningsidræt

470.000 frivillige arbejder hver dag for de forpligtigende fællesskaber i ca. 9.000 lokale foreninger
DIF har i over 120 år - siden 1896 – politisk arbejdet for de bedst mulige rammer for at engagere danskerne til aktiv deltagelse i foreningslivets forpligtigende fællesskaber. I dag gør vi det på vegne af ca. 1,9 millioner medlemmer fordelt på over 61 forbund og ca. 9.000 lokale foreninger. De drives året rundt af over 470.000 frivillige.
   
Vores forbund, foreninger og medlemmer arbejder hver dag for, at alle danskere får Danmarks kulturelle DNA – de forpligtigende fællesskaber, den demokratiske samtale og folkeoplysningen - ind under huden.

DIF arbejder derfor politisk for at sikre de bedste mulige politiske rammer og vilkår for foreningslivet i Danmark. Det gælder såvel vilkårene for den lokale forening, til de nationale forbund – og også ofte ift. de internationale forhold for danske foreninger. 

Vi arbejder – i samspil med det øvrige foreningsliv - fortløbende for at bevare og sikre de økonomiske rammevilkår for foreningsidrætten. Det bl.a. udlodningsmidlerne til vores mange landsdækkende specialforbund såvel som folkeoplysningsmidlerne til vores ca. 9.000 lokalforeninger.

Vi arbejder særligt for at de der står udenfor hverdagens fællesskaber i samfundet (arbejdsmæssigt, familiemæssigt, uddannelsesmæssigt osv.) bliver en del af vores foreningsfællesskaber.

Vi arbejder også fortløbende på alle tænkelige politiske områder for at sikre at lovgivning og politiske initiativer tager hensyn til og - så vidt muligt - også understøtter foreningslivet i Danmark. Stort set al lovgivning påvirker rammerne for det frivillige foreningsliv. Det spænder vidt i emner: Lige fra lediges ret til frivilligt arbejde, skatteregler omkring solcelleanlæg, kørekort til vandscootere og til vandelsgodkendelser indenfor våbenlovgivningen. Alle sager der berører store dele af det frivillige foreningsliv.
 
Indholdsansvarlig
Michael HedelundSouschefDIF Public Affairsmic@dif.dkTelefon: 43 26 20 11Mobil: 60 21 37 22
Indholdsansvarlig