Esport

I DIF arbejder vi målrettet med esport.

Hvad er esport?

Hvad er esport? I DIF betragter vi e-sport (elektronisk sport) som en bred betegnelse, som både inkluderer udøvelse af de populære computerspil som f.eks. Counter-Strike eller League of Legends i foreningsregi samt de idrætsnære sportsspil som f.eks. FIFA, Virtual Regatta samt e-cykling og e-roning, som inkluderer det fysiske element i udøvelsen.

Hvordan arbejder DIF med esport?

Esport og gaming har de seneste år udviklet sig med hastige skridt og er i dag en naturlig del af hverdagen for især mange børn og unge. DIF anerkender denne udvikling i ungdomskulturen, og vi ønsker at tage en aktiv del i udviklingen af relevante esportsaktiviteter i specialforbund og i idrætsforeningerne.

I DIF ønsker vi derfor at udforske de potentialer og synergier, der kan være i koblingen mellem esport og idræt. Det gør vi ved at arbejde målrettet med følgende to fokusområder og ved at understøtte:

Sports- og simulationsspil

Specialforbund, der arbejder målrettet med de sportsspil, som passer godt til deres idræt.

Esport og gaming som en del af en ungdomskultur og i foreningslivet 

Sikre sunde rammer og fællesskaber for børn og unge i esportsforeningerne, herunder at koble esport med bevægelse og fysisk aktivitet på en god og naturlig måde.

Fokusområde 1

Sportsspil

En række af vores specialforbund er allerede godt i gang med at bruge sportsspillene i esportsaktiviteter, der passer til deres givne idrætsgrene.

Læs mere
Fokusområde 2

Sunde rammer og fællesskaber i esporten

Esport og gaming er en stor del af ungdomskulturen og en naturlig del af hverdagen for mange børn og unge. Flere foreninger har deraf oplevet en kraftig vækst i antallet af medlemmer inden for esportsområdet.

Læs mere
Projekt

Esport og Bevægelse

Et projekt om, hvordan man får mere bevægelse ind i esporten på en sjov og naturlig måde. Projektet laves i samarbejde med Center for Ungdomsstudier og med bidrag fra Aalborg Universitet. En stor tak til Novo Nordisk Fonden for støtte projektet

Læs mere
Konference

Konference med fokus på mere bevægelse i esporten

... er ikke hinandens modsætninger. Det satte vi fokus på til en online konference, som du kan se højdepunkter fra.

Læs mere
DIF-idrætten vil skabe meningsfulde koblinger mellem idrætterne og esport i nye og eksisterende foreningsmiljøer. DIF vil arbejde med esport på en måde, som udfolder og udvikler eksisterende idrætter og som en måde at favne en ungdomskultur i eksisterende foreninger. Esport skal tilgås som en ny måde at åbne foreningslivet op for unge, som måske ikke er idræts- og foreningsvante Politisk program 2021-2024

Nyheder om esport

Har du spørgsmål?

Partnere