Temakursus

Ernæring, krop og det sunde træningsmiljø

Sådan skaber du et sundt træningsmiljø med fokus på ernæring, træning, restitution og forebyggelse af spiseforstyrrelser.
Sådan skaber du et sundt træningsmiljø med fokus på ernæring, træning, restitution og forebyggelse af spiseforstyrrelser.

Dato: Den 26. oktober 2024 kl. 10.00 - 18.00

Sted: Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 6260 Odense S

Pris
1.100 kr.  (inkl. forplejning)

Formål
Er du træner og ønsker at blive klogere på, hvordan ernæring påvirker sundhed og udvikling af præstation og endeligt din rolle, når det handler om samspillet mellem mad, spiseadfærd og atlet? Så tilbyder vi nu kurset ’Ernæring, krop og det sunde træningsmiljø', som har til formål at styrke dit kendskab til balancen mellem mad, væske og træning og endvidere klæde dig på til at navigere i trænerollen med hensyn til mad, præstationsudvikling og trivsel.

På kurset bliver du blandt andet præsenteret for makronæringsstoffernes rolle, og hvordan madvalg kan påvirke og optimere sportslig udvikling og præstationer. Vi dykker ned i vurdering af energibehov, måltidsplanlægning til træning og konkurrence samt vigtigheden af restitution og søvn. Kurset belyser også trænerens rolle som positiv ernæringsrollemodel, håndtering af sociale mediers indflydelse og forældresamarbejde. Vi adresserer udfordringer som spiseforstyrrelser, giver værktøjer til støttende samtaler og afliver myter. Alt sammen med målet om at skabe sundere idrætsmiljøer.

Målgruppe
Trænere der arbejder med børn og unge og er interesseret i at vide mere om, hvordan ernæring påvirker sundhed og udvikling af præstation og endeligt din rolle, når det handler om samspillet mellem mad, spiseadfærd og atlet.

Du lærer blandt andet:
•    At vurdere kulhydrat- og proteinbehov i forhold til specifikke idrætsdiscipliner og målsætninger. 
•    Hvordan mad påvirker sundhed og udvikling i træningsrelateret performance.
•    At inspirere udøvere til en sund spiseadfærd, der tilgodeser sundhed, fremmer madglæde samt skaber gode betingelser for træning, udvikling og præstation.
•    Hvordan du genkender typisk risikoadfærd ved spiseforstyrrelser, og hvordan du kan hjælpe.

På kurset kommer vi ikke ind på:
1.    Vægtoptimering og hydreringsstrategier i forbindelse med indvejning i vægtklasseidræt.
2.    Konkrete ernæringsstrategier til specifikke konkurrencesituationer, fx langdistanceløb.
3.    Metoder til vægtregulering og ændring af kropssammensætning .

Gør en forskel
Kurset ’Ernæring, krop og det sunde træningsmiljø’ er en investering i din udvikling som træner og i dine atleters trivsel, sportslige udvikling og præstation. Med en kombination af teoretisk viden med praktiske redskaber bliver du bedre rustet til at understøtte dine atleter i deres stræben efter sundhed, glæde ved mad og sportslige målsætninger.

Forberedelsesmateriale
Vi anbefaler, at du læser Team Danmarks ”Kost og elitesport – Basal Sportsernæring” som forberedelse til kurset.

Evaluering/eksamen 
Der er ikke formel evaluering på dette kursus. 

Forudsætninger
Der er ingen krav om træneruddannelsesniveau. Alle kan tilgå kurset. 

Varighed
8 timer

Din underviser
Jannie Johansen er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed fra UC Syd i Haderslev samt Cand. Scient. i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet og har de seneste ti år primært arbejdet med sportsernæring. Jannie sidder i Kolding, hvor hun har sin private praksis og endvidere er tilknyttet Kolding Talent og EliteVejle som ernæringsvejleder. Hun har i en årrække været ansat hos Team Danmark, Århus og har siden udviklet og forfattet atletuddannelsen i sportsernæring i samme regi. Jannie er i dag i Team Danmarks eksterne netværk og afholder regelmæssigt workshops for klubber, forbund og foreninger. Jannies undervisning er energisk og empatisk. I sin formidling tilstræber hun altid at fokusere på det, der giver mening.

DIF Diplomtræneruddannelse – obligatorisk valgfri kursus 
Udover at være et selvstændigt temakursus, så kan dette kursus også indgå som en del af DIF's Diplomtræneruddannelse som obligatorisk valgfrit kursus. Det gælder, hvis du er i gang med, har været igennem eller på et tidspunkt ønsker at gennemgå diplomtræneruddannelsen. Læs mere om Diplomtræneruddannelsen og obligatorisk valgfrie kurser her.

Pris
1.100 kr.  (inkl. forplejning)

Afbestillingsregler
Afbestilling/aflysning af et kursus, som foretages min. 10 hverdage før planlagt startdato, vil være omkostningsfri.

Foretages afbestillingen ml. 5-9 hverdage før planlagt startdato, beregner DIF et afbestillingsgebyr svarende til 25 % af den bekræftede kursuspris. Dette dækker omkostninger til administration mm.

Foretages afbestillingen ml. 1-4 hverdage før planlagt startdato, beregner DIF et afbestillingsgebyr svarende til 75 % af den bekræftede kursuspris.

Afbestilling skal ske til Marianne Uhrskov på mail mub@dif.dk.

Deadline for tilmelding
Den 29. september 2024

For mere information