Temakursus

Børn og unges fysiologiske udvikling og træning

- hvad betyder det for din træning i praksis?
- hvad betyder det for din træning i praksis?

Dato: Lørdag den 25. maj 2024 kl. 10.00-16.00
Sted: Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense
Pris: 1.100 kr.  (inkl. forplejning)

Derudover to timers online opfølgning torsdag den 13. juni kl. 18.30-20.30

Målgruppe 
Trænere og instruktører, der arbejder med børn og unge i et udviklingsmiljø i forskellige sportsgrene.

Formål
Er du træner med passion for udvikling og ungdomsidræt? Ønsker du at forbedre dine færdigheder og forståelse for, hvordan du bedst støtter børn og unges udvikling gennem idræt? Så er dette kursus designet specielt til dig.

Vi tager et dyk ned i, hvordan børn og unge vokser og udvikler sig, og hvordan det hele spiller sammen med idræt og træning. Kurset er en kombination af teori og diskussion med underviser og medkursister samt en online opfølgningsseance, som har til formål at støtte dig i udvikling af din praksis.

Dette temakursus giver trænere en dybdegående forståelse af de fysiologiske og udviklingsmæssige aspekter ved træning af børn og unge. Deltagerne vil opnå indsigt i de særlige udfordringer og muligheder, som de forskellige udviklingsstadier medfører, og hvordan man tilpasser træningen til at fremme sund vækst og udvikling. Kurset kombinerer teoretisk undervisning med praktiske diskussioner for at sikre, at trænere kan anvende viden i den daglige praksis.

Efter kurset vil deltagerne kunne:

1.        Identificere nøgleaspekter af børn og unges fysiologiske udvikling.

2.       Forstå hvordan vækstspurter og muskeludvikling påvirker træning og præstation.

3.       Anvende viden om kardiovaskulær og metabolisk udvikling til at designe alderssvarende træningsprogrammer.

4.       Forståelse af hvordan din rolle som træner og design af trænings- og konkurrenceprogrammer har indflydelse på udøvernes udbytte.

OBS: Bemærk at kurset er delt i to dele: Del 1 med fysisk tilstedevær den 25. maj kl. 10.00-16.00 og del 2 med to timers online opfølgning den 13. juni kl. 18.30-20.30.

Forberedelsesmateriale
Vi anbefaler, at du læser Team Danmarks ATK 2.0 kapitel ”FYSIOLOGISK UDVIKLING OG FYSISK TRÆNING” s. 42-85

Evaluering/eksamen 
Der er ikke formel evaluering på dette kursus. 

Forudsætninger
Der er ingen krav om træneruddannelsesniveau. Alle kan tilgå kurset.

Varighed
6 timer fysisk tilstedevær + 2 timers online opfølgning

Din underviser
Peter Jensen, Ph.d.i Human Fysiologi. Sportschef Københavns trampolinklub, undervisningsassistent på Institut for Idræt, Københavns Universitet og tidligere konsulent i Team Danmark. Peter har mange års erfaring i teori og praksis med træning af børn og unge på forskellige niveauer, og er meget optaget af hvordan vi bruger tiden bedst og skaber den bedste mulige træning for den gruppe, vi arbejder med.

DIF Diplomtræneruddannelse – obligatorisk valgfri kursus 
Udover at være et selvstændigt temakursus, så kan dette kursus også indgå som en del af DIF's Diplomtræneruddannelse som obligatorisk valgfrit kursus. Det gælder, hvis du er i gang med, har været igennem eller på et tidspunkt ønsker at gennemgå diplomtræneruddannelsen. Læs mere om Diplomtræneruddannelsen og obligatorisk valgfrie kurser her

Pris: 1.100 kr.  (inkl. forplejning)

Afbestillingsregler
Afbestilling/aflysning af et kursus, som foretages min. 10 hverdage før planlagt startdato, vil være omkostningsfri.

Foretages afbestillingen ml. 5-9 hverdage før planlagt startdato, beregner DIF et afbestillingsgebyr svarende til 25 % af den bekræftede kursuspris. Dette dækker omkostninger til administration mm.

Foretages afbestillingen ml. 1-4 hverdage før planlagt startdato, beregner DIF et afbestillingsgebyr svarende til 75 % af den bekræftede kursuspris.

Afbestilling skal ske til Marianne Uhrskov på mail mub@dif.dk

Deadline for tilmelding
Den 11. maj 2024 

For mere information