Netværk

Beachlife-netværk

Beachlife idrætten hitter

Flere og flere danskere rykker ud i naturen for at dyrke idræt og motion - denne tendens var stigende før corona men er blevet markant forstærket under corona. Især stranden og vandet som omdrejningspunkt for en lang række idræts- og motionsaktiviteter viser, at have et stort potentiale ift. at skabe nye typer af fællesskaber og idrætsmiljøer. 

I Danmark er det især miljøerne omkring Cold Hawaii, Løkken og Hvide Sande som har været foregangsmænd for de nye aktiviteter omkring stranden og vandet, hvor også livsstilen rundt om aktiviteterne spiller en væsentlig rolle. Således er tøjbrands, strandcaféer, iværksætteri og bæredygtighedskoncepter opstået som en naturlig del af miljøerne. Flere kommuner, foreninger, private aktører og forbund tager nu aktiv del i denne udvikling og vi ser således ikke kun surfmiljøerne som driver for beachlife-idrætterne, men også at andre idrætter vækster i medlemstal og deltagelse -  fx skyder der nye wakeboard systemer op i gamle industrihavne, flere kaster sig over 'open-water-søvmning' og beachvolleysporten vækster i storbyerne.  

I 2018 optog DIF endvidere Surf og SUP Danmark som nyeste specialforbund hvor fokus netop er Surfing og SUP, og nye aktiviteter såsom wakeboard, open water svømning inkorporeres i eksisterende idrætsforbund som investere i de nye idrætter med henblik på at aktivere endnu flere danskere inden for beachlife-idrætterne.

Netværk

Under DIF Trendforum samlede vi derfor i sommeren 2022 aktører inden for beachlifeidrætten gennem to netværksdage i THY og KBH med henblik på at blive klogere på området samt dykke ned i potentialerne. 

Blandt oplægsholderne var bl.a. Thy Cablepark, Thisted Kommune, Surf Søstre, Waterz, CPH Beach, Surf SUP Danmark, Lynæs Surfcenter, kajakhotellet, Dansk Vandski og Wakeboardforbund

 

Fokusområder og anbefalinger for beachlifeidrætten

Som en del at netværksmøderne arbejdede deltagerne hen mod, at identificere potentialerne for beachlife-idrætten i Danmark samt hvad der skulle til for at understøtte dette potentiale. Det kom der 5 fokusområder med dertilhørende anbefalinger ud af. Dyk ned i de 5 områder og de konkrete anbefalinger til hvert fokusområde i nedenstående.

Har du spørgsmål?