Esport

I DIF arbejder vi målrettet med esport.

Hvad er esport?

Hvad er esport? I DIF betragter vi e-sport (elektronisk sport) som et bredt begreb, som både inkluderer udøvelse af de populære computerspil som f.eks. Counter-Strike eller League of Legends i foreningsregi samt de idrætsnære og virtuelle sportsspil som f.eks. FIFA og Virtual Regatta samt e-cykling og e-roning, som inkluderer det fysiske element i udøvelsen.

Hvorfor arbejder DIF med esport?

 

Esport, gaming og digitale fællesskaber har de seneste år udviklet sig med hastige skridt og er i dag en vigtig del af hverdagen for mange, og især mange børn og unge. I DIF ønsker vi at involvere os i, hvad der præger og betyder noget i børn og unges hverdag, herunder forstå betydningen af esport, gaming og digitale fællesskaber som en vigtig kulturel markør i børne- og ungdomslivet. Vi ønsker her at tage en aktiv del i understøttelsen af relevante esportsaktiviteter i både specialforbund og i idrætsforeninger samt udforske de potentialer og synergier, der kan være i koblingen mellem esport, idræt og bevægelse.

Læs mere her om vores fokusområder:

Fokusområde 1

Sportsspil

En række af vores specialforbund er allerede godt i gang med at bruge sportsspillene i esportsaktiviteter, der passer til deres givne idrætsgrene.

Læs mere
Fokusområde 2

Sunde rammer og fællesskaber

Esport og gaming er en stor del af ungdomskulturen og en naturlig del af hverdagen for mange børn og unge. Flere foreninger har deraf oplevet en kraftig vækst i antallet af medlemmer inden for esportsområdet.

Læs mere
Esport & Bevægelse

Få mere bevægelse ind i din esportstræning

Hvordan får man bevægelse og fysisk aktivitet ind i esporten på en sjov og naturlig måde? Det undersøger vi i dette projekt i samarbejde med Center for Ungdomsstudier og med bidrag fra Aalborg Universitet. En stor tak til Novo Nordisk Fonden for støtte projektet

Læs mere

Nyheder om esport

Har du spørgsmål?

Partnere