Trænerløfte

Sara og hendes kolleger tyvstartede med trænerløftet

Nu bliver Trænerløftet udrullet, og 80.000 trænere skal aflægge det inden udgangen af 2027. Men Sara og hendes kolleger fra TSG Floorball Fighters er allerede i gang og er begejstrede.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Lars Hestbech
30. okt. 2024
Nu bliver Trænerløftet udrullet, og 80.000 trænere skal aflægge det inden udgangen af 2027. Men Sara og hendes kolleger fra TSG Floorball Fighters er allerede i gang og er begejstrede.

Den store nationale lancering af Trænerløftet sker nu, men faktisk har Trænerløftet været ude at leve i de skjulte det seneste måneder. Nogle af de såkaldte spydspidsforeninger i FIBU-projektet fik lov til at tyvstarte. Her har trænerne aflagt løftet, oprettet et trænerID og gennemført det medfølgende elæringskursus om trænerrollen.

En af disse spydspidsforeninger er Toreby Sundby Gymnastikforening på Lolland. Og her er der blevet taget godt imod Trænerløftet. Det fortæller Sara Aimi Christensen, der er der er hovedtræner i foreningens floorball-afdeling, TSG Floorball Fighters.

”Alle mine trænere har været igennem forløbet og har aflagt Trænerløftet. For 14 dage siden holdt vi trænermøde og var enige om, at det var supergodt. Vi fik alle en masse aha-oplevelser ud af det,” siger floorballtræneren og fortsætter:

”Det gav os et perspektiv på, hvordan vi er som trænere, og hvilke værdier vi gerne vil stå for. Trænerløftet er en anledning til at stoppe op og reflektere over trænergerningen, og det gør man for sjældent.”

 

Fakta om Trænerløftet

  • Oprettelse af et digitalt TrænerID

  • Gennemføre et elæringskursus på ca. 25 minutter, hvor man gennem både teori og øvelser kommer til at tænke over trænerrollen og hvilken type træner, man er.

  • Aflægge trænerløftet/trænereden. Med digital underskrift.

Rød tråd

Til deres kommende trænermøde skal de beskæftige sig endnu mere med læringerne fra elæringsforløbet og det konkrete trænerløfte.

”Vi er en stor trænerstab, og meget handler om det praktiske, når vi er samlet. Trænerløftet kan fungere som en icebreaker i forhold til at tale om, hvad vi vil som trænere. Der er i materialet masser af gode eksempler på værdibaseret træning, som vi kan diskutere, og som hjælper os med at finde en rød tråd for, hvordan vi griber tingene an i vores klub,” siger Sara Aimi Christensen.

Hun understreger, at de fremover vil have Trænerløftet med som et fast punkt på de fremtidige trænermøder.

Godt bureaukrati

Elæringskurset tager cirka 45 minutter at gennemføre, og man skal indtaste oplysninger og finde NemID frem, når man skal oprette et TrænerID og aflægge Trænerløftet. Normalt arbejder de store idrætsorganisationer politisk for at fjerne bureaukratiet for foreningernes frivillige kræfter, men her pålægger man dem noget bureaukrati (det er dog frivilligt). Men det har Sara Aimi Christensen det fint med.

”Jeg synes ikke, det er bureaukrati. Jeg synes, det er et genialt tiltag. Den halve time er godt givet ud, og hos os skal alle nye trænere tage Trænerløftet som det første, inden de går i gang med at træne børnene. Jeg synes faktisk, at det burde være et krav at aflægge Trænerløftet”.

Trænerløftets ordlyd

Som træner vil jeg igennem gode, sjove og inddragende oplevelser dygtiggøre mine udøvere og mig selv.

Jeg vil gøre mig umage med:

  •  At skabe et udviklende, motiverende og respektfuldt trænings- og konkurrencemiljø 

  • At være nysgerrig og udvikle mig løbende som træner 

  • At træne alle udøvere ud fra de forudsætninger, de har

Flere nyheder