FIBU inviterer kommuner og idrætsråd til informationsmøde

DIF's nye, ambitiøse børne- og ungeprogram ’Fremtidens idræt for børn og unge’ (FIBU) inviterer alle landets kommuner og idrætsråd til online informationsmøde torsdag d. 30. marts.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Bodil Kjærgaard
24. mar 2023
DIF's nye, ambitiøse børne- og ungeprogram ’Fremtidens idræt for børn og unge’ (FIBU) inviterer alle landets kommuner og idrætsråd til online informationsmøde torsdag d. 30. marts.

I januar lancerede DIF det nye, ambitiøse børne- og ungeprogram ’Fremtidens idræt for børn og unge’ (FIBU), som er støttet af A.P. Møller Fonden. Programmet skal rulles ud i samarbejde med DIF’s 62 specialforbund, og effekterne skal nå ud i alle DIF-idrættens 6.000 børne-og ungdomsforeninger. 

Efter at have oplevet stor interesse om det nye program inviterer programledelsen nu til et online informationsmøde. 

”I DIF-idrætten har vi 800.000 medlemmer under 18 år, og for at vi skal kunne nå bedst muligt ud med de prioriterede indsatsområder, giver det god mening, at vi også involverer kommuner og idrætsråd,” siger DIF’s programleder for ’Fremtidens idræt for børn og unge’, Liselotte Byrnak. 

Indsigt og videndeling 

DIF opfordrer derfor alle interesserede fra kommuner og idrætsråd til at deltage, så de kan få svar på eventuelle spørgsmål. 

”Formålet med informationsmødet er at give kommuner og idrætsråd indsigt i programmets indsatser og vores overvejelser omkring, hvordan kommuner og idrætsråd kan få gavn af indsatserne,” siger konsulent i DIF, Martin Bro, og tilføjer, at der også bliver mulighed for at stille spørgsmål. 

Ud over det nævnte informationsmøde oprettes der også et selvstændigt nyhedsbrev for kommuner og idrætsråd, som man kan tilmelde sig. Dette nyhedsbrev vil blive udsendt i dagene efter informationsmødet, hvor præsentationen fra mødet deles. Derefter vil nyhedsbrevet blive udsendt, når der er relevant nyt at dele. 

Relevant for dig? 

Informationsmødet er primært henvendt til kommuners kultur-, fritids-, eller idrætschef samt formænd eller sekretariatsledere for lokale idrætsråd. Det afholdes på Microsoft Teams torsdag d. 30. marts kl. 15.00-16.00 og kan tilgås på dette link: Informationsmøde - Fremtidens idræt for børn og unge 

Er du ansat i kommune eller idrætsråd, og vil du vide mere om ’Fremtidens idræt for børn og unge’, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev målrettet kommuner og idrætsråd på linket her: Tilmeld nyhedsbrev 

 

 

Fakta

Fakta om ’Fremtidens idræt for børn og unge’ 

  • A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens idræt for børn og unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund. 
  • ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år. 
  • Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund. 
  • Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 800.000 medlemmer under 18 år.  
  • Projektindsatserne er mange under følgende overskrifter: øge kapaciteten, trænerløfte og trivsel, involvering og rekruttering samt synlighed og videndeling.   
  • Se mere om programmet: www.dif.dk/bornogunge  

 

Fakta om A.P. Møller Fonden 
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal støtter ansøgninger inden for danskheden i grænselandet, videnskabelige formål, dansk søfart & industri, nordisk samhørighed og almennytte i øvrigt. Almennytte i øvrigt dækker bl.a. over sport, fritid og kultur. 

 

Kontakt

Flere nyheder