DIF modtager stor bevilling til ambitiøs børne- og ungeindsats

På grund af bevillingen fra A.P. Møller Fonden sætter DIF nu sammen med specialforbund og foreninger strøm til en ambitiøs indsats, der skal styrke og fremtidssikre arbejdet med børn og unge. Foto: Jeanne Kornum
A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til en ambitiøs og omfattende indsats, der skal sætte nye standarder for fremtidens idræt for børn og unge.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Bodil Kjærgaard
31. jan 2023
A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til en ambitiøs og omfattende indsats, der skal sætte nye standarder for fremtidens idræt for børn og unge.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) har valgt at støtte Danmarks Idrætsforbunds (DIF) store børne- og ungeindsats, ‘Fremtidens idræt for børn og unge’, med 85 mio. kr.

Den storstilede og ambitiøse indsats skal styrke foreningernes børne- og ungdomsarbejde og give endnu flere børn og unge mulighed for at tage del i sunde og meningsfulde foreningsfællesskaber - for idrætsaktivitet og foreningslivets fællesskaber styrker børn og unges trivsel, både fysisk, psykisk og socialt.

A.P. Møller Fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, siger i anledning af Fondens donation:

”Børn og unge er Danmarks fremtid, og idræt er én af vejene til at styrke børns trivsel. Fonden ønsker derfor, at endnu flere børn og unge finder glæden ved at dyrke idræt sammen med andre. Det forudsætter, at man gør mere for de børn og unge, som trives med deres idræt uden, at de nødvendigvis skal være morgendagens sportsstjerner.”

Vil skabe skabe varig forandring

Som Danmarks største børne- og ungdomsorganisation med omkring 800.000 medlemmer under 18 år er det DIF, der i de kommende fem år skal sikre indsatsens fremdrift. I overskrifter indebærer indsatsen at udvikle og understøtte arbejdet med børn og unge lokalt i foreningerne, styrke kompetencerne hos de frivillige og arbejdet med trivsel samt at rekruttere og involvere de unge.

Det er den største enkeltstående bevilling i DIF’s historie, og ambitionerne er også derefter.

”Det er en stor dag for os i Danmarks Idrætsforbund. Børne- og ungeområdet er for os og vores specialforbund et helt centralt omdrejningspunkt, og det er der, vi både kan og bør sætte ind for at gøre en forskel på nationalt plan,” indleder formand i Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp, der er begejstret over at kunne realisere visionerne.

“Det er vores fornemste opgave at bidrage til at sikre, at foreningerne er klar til at imødekomme de behov og forventninger, som den yngre generation har. Det er en stor opgave, som skal skabe varig forandring - og på grund af bevillingen fra A.P. Møller Fonden er dette arbejde nu muligt,” fortæller Hans Natorp.

Fra ambition til virkelighed

Gennem ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ vil der ske en omfattende indsats på trænerområdet, der skal tilføres kapacitet i foreningerne i form af dedikerede børne- og ungeansvarlige, der skal være øget samarbejde mellem foreninger, og der skal etableres nye samarbejder med eksempelvis SFO’er og esportsmiljøet.

Og så vil projektet nytænke arbejdet med og tilbuddene til de unge - både som aktive udøvere og som fremtidens foreningsledere. Dette arbejde indebærer en høj grad af involvering af de unge i projektindsatserne.

”Der går mange visioner og et stort arbejde forud, og vi har sat ambitionsniveauet højt. Nu glæder vi os til at til at omsætte indsatserne til virkelighed sammen med vores specialforbund, børne- og ungdomsforeninger og ikke mindst de unge selv, som får stor indflydelse på udviklingen,” lyder det fra Hans Natorp.

'Fremtidens idræt for børn og unge' er allerede i opstartsfasen, og man kan læse mere på DIF’s hjemmeside her: 
www.dif.dk/bornogunge 

Fakta

  • A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens idræt for børn og unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund.
  • A.P. Møller Fonden er en erhvervsdrivende fond, som blandt andet støtter almennyttige formål som uddannelse, sociale formål, sport og fritid.
  • Bevillingen fra A.P. Møller Fonden er den største enkeltstående fondsbevilling i Danmarks Idrætsforbunds historie.
  • ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år.
  • Projektindsatserne er mange under følgende fire overskrifter: Øge kapaciteten i foreningerne, styrke kompetencerne hos de frivillige med fokus på børn og unges trivsel, rekruttering og involvering af de unge samt synlighed og videndeling.
  • Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund.
  • Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 800.000 medlemmer under 18 år.