Veteran Match

Tilmelding åben til veteran match

Nu åbner tilmeldingen til Veteran Match 2022, der byder på landsdækkende hyldest af Danmarks veteraner og hjælp til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Johan Lyngholm-Bjerge
15. jul 2022
Nu åbner tilmeldingen til Veteran Match 2022, der byder på landsdækkende hyldest af Danmarks veteraner og hjælp til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Til efteråret ruller Veteran Match med hyldestkampe på sportsarenaer landet over og et jobmatch-arrangement i dit lokalområde.

DIF Soldaterprojekt står bag konceptet, som afvikles i tæt samarbejde med kommuner, veteranaktører, erhvervsliv og klubber fra 3F Superligaen (fodbold), Metal Ligaen (ishockey) og HTH Herreligaen (håndbold)   

Konceptet blev første gang afprøvet i 2020, inden det blev lanceret nationalt i 2021. I år er der endnu flere kræfter bag med ambitionen om at hjælpe endnu flere veteraner videre i tilværelsen.

Fredag d. 15/7 åbner tilmeldingen til årets jobmatch-arrangementer, som kan tilgås ved at klikke her.

Via ovenstående link kan du finde datoer og lokationer og tilmelde dig hyldest- og beskæftigelsesinitiativet, der allerede har gjort en afgørende forskel for en række veteraner rundt i hele landet.

”Veteran Match gjorde, at jeg fik et job tilpasset mine behov og udfordringer. Det har givet mig en helt ny livskvalitet og en tro på arbejdsmarkedet,” PTSD-diagnosticerede veteran Christian Falck Hagstrøm

”Veteran Match gjorde, at jeg fik et job tilpasset mine behov og udfordringer. Det har givet mig en helt ny livskvalitet og en tro på arbejdsmarkedet,” fortæller den PTSD-diagnosticerede veteran Christian Falck Hagstrøm, der fik et deltidsjob i forbindelse med Veteran Match 2021.

På jobmatch-dagene, der afvikles på en sportsarena, inviteres veteraner til at møde sportsklubbernes sponsor- og erhvervsnetværk med henblik på at skabe match, der kan føre til beskæftigelse.

Det kan være i form af flexjob, virksomhedspraktik, fuldtidsarbejde eller hvad der ellers er muligt. Kommunale jobkonsulenter er med på dagen for at skabe de bedst mulige forudsætninger for succes.

På dagen vil der desuden blive arrangeret idrætsaktiviteter, der skal skabe en behagelig og afslappet stemning mellem veteraner og virksomheder.

Som en del af Veteran Match afholdes der i år – inden selve jobmatch-dagen - tilmeldingsworkshops, hvor du som veteran kan få sparring og hjælp til bl.a. at udarbejde CV og forberede dig til jobmatchdagen.

 

Datoer til tilmeldingsworkshop kommer snart – du kan holde dig opdateret på veteranmatch.dk.

 

Til stede på tilmeldingsworkshoppen vil der være en repræsentant fra DIF samt en veterankoordinator & beskæftigelsesrådgiver fra Veterancenteret. Det vil være et uformelt arrangement, hvor du kan kigge forbi i tidsrummet angivet ovenfor, få dig en kop kaffe og et stykke kage, og få sparring på CV, & jobmatch.

Udover jobmatch-dagene vil klubberne dedikere deres hjemmekampe i september måned til at invitere veteraner og pårørende gratis på stadion, i hallen eller skøjtearenaen, hvor der vil være en flot hyldest af veteranernes indsats i verdens brændpunkter.

Alle veteraner vil blive samlet og fulgt i trygge omgivelser af repræsentanter fra klub og DIF Soldaterprojekt.

”Det var simpelthen så stort. Det gav mig kuldegysninger over hele kroppen,” husker Erik Haraldsson om hyldesten i håndboldhallen sidste år.

Alle hyldestkampe er dog ikke fastlagt ved dato på nuværende tidspunkt, men vil løbende blive offentliggjort primo august på hjemmesiden og på DIF Soldaterprojekts SoMe-platforme.

Læs mere om Veteran Match på www.veteranmatch.dk.
For spørgsmål skriv til veteranmatch@dif.dk eller projektleder Katrine Marslev Fritzen på kfr@dif.dk.

FAKTA: KORT OM VETERAN MATCH

Formålet med Veteran Match 2022 er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet. Både de, som er blevet skadet fysisk og/eller psykisk at være på mission i globale brændpunkt, og de som af andre grunde står uden for arbejdsmarkedet efter overgangen fra civil til militær. 

Bag Veteran Match 2022 står DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund, hele Metal Ligaen, hele Superligaen - repræsenteret af Divisionsforeningen i Styregruppen – samt stort set alle klubber fra HTH Herreligaen i håndbold. Foruden enkelte Nordicbet Liga-klubber i fodbold samt 1. divisionshåndboldklubber. Derudover medvirker en lang række kommuner fordelt over hele landet.   

Ambitionen er, at Veteran Match bliver en fast tilbagevendende begivenhed – over hele landet og i flere sportsgrene. 

Grundfos fonden / Poul Due Jensens Fond støtter Veteran Match 2022 med 2,75 millioner kroner. 

Flere nyheder