Årsmøde

Nyt bestyrelsesmedlem i DIF

DIF's nye bestyrelsesmedlem, Thomas Christensen, på talerstolen. Foto: Lars Møller
Thomas Christensen, som blandt flere tillidshverv er næstformand i DBU, blev valgt ind i DIF's bestyrelse, hvor han afløser Bent Clausen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Britt Spangsberg
8. maj 2022
Thomas Christensen, som blandt flere tillidshverv er næstformand i DBU, blev valgt ind i DIF's bestyrelse, hvor han afløser Bent Clausen.

En yderst erfaren idrætspersonlighed afløser en anden yderst erfaren idrætspersonlighed i DIF's bestyrelse. Det blev formelt en realitet, da DIF's årsmøde 2022 løb af stablen i Gunnar Nu-salen i Idrættens Hus. lørdag den 7. maj 2022.

Her trådte Bent Clausen ud af DIF's bestyrelse efter at have siddet de maksimale 12 år som menigt medlem.

Ind træder i stedet 58-årige Thomas Christensen, som bringer mere end 30 års erfaring i organisatorisk og kommerciel udvikling af idræt og fodbold med sig.

Erfaring lokalt, nationalt og  europæisk

Thomas Christensen har gennem mange år været et kendt ansigt i fodboldens verden. og har et CV, der tæller utallige tillidshverv inden for idrættens verden.

Aktuelt er Thomas Christensen næstformand i DBU's bestyrelse,, hvor han har været medlem i tyve år. Derudover er han blandt andet formand for Divisionsforeningen  i fodbold, næstformand for Odense Boldkub / Odense Sport & Event, bestyrelsesformand for Superligaen A/S, Komiteen for Professionel Fodbold og sidder i en række europæiske komitéer.

DIF's nye bestyrelsesmedlem er oprindelig uddannet civiløkonom og har i sin civile karriere arbejdet som bl.a. fritidschef i Odense Kommune og som adm. direktør for Odense Boldklub / Odense Sp0ort & Events A/S.

Foreningslivet er også inkluderet i Thomas Christensens lange indsats i dansk idræt. Han var i 13 år formand for Østerbro-klubben BK Skjold, som han har været med til at gøre til en af Danmarks største klubber målt på antal medlemmer. Derudover har han i en årrække siddet i Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune.

Vil styrke dansk idræts position

Selvom Thomas Christensen har en lang og alsidig baggrund inden for fodbold, så understreger han, at han vil have  et bredt sigte i DIF's bestyrelse.

"Jeg brænder for at styrke dansk idræts rolle og position i samfundet. Både med fokus på at få endnu flere danskere til at dyrke idræt og for fortsat at udvikle bedre rammer for både bredden og eliten. Dansk idræt er en bærende del af det danske samfund, og rummer både mange hundrede tusinde atleter og sportsudøvere, frivillige og aktører i idrættens verden" lyder det fra Thomas Christensen.

"Jeg vil arbejde for at skabe endnu bedre forhold for alle dele af dansk idræt – både de store og de mindre specialforbund - og bidrage til, at fodbold og DBU’s stemme bliver en del af dette arbejde".

"Jeg er sikker på, at han vil være et stort og betydeligt aktiv for DIF's bestyrelse" Jesper Møller, formand for DBU, i indstillingen af Thomas Christensen

Ingen kampvalg

Det var DBU, der havde indstillet Thomas Christensen til DIF's bestyrelse.

"Med sin store erfaring og indsigt i den professionelle idræts vilkår og muligheder - både sportsligt og kommercielt - kombineret med Thomas' mange år i breddeidrætten er jeg sikker på, at Thomas Christensen vil være et stort og betydeligt aktiv for DIF's bestyrelse" lød det bl.a. fra DBU-formand, Jesper Møller,  i indstillingen.

Thomas Christensen blev formelt valgt på DIF's årsmøde. Det skete dog uden kampvalg, idet der ikke var opstillet nogen modkandidater.

Det var der heller ikke til de øvrige poster, der var på valg. Dermed har de to næstformænd, Thomas Bach og Frans Hammer, sikret sig en ny periode på to år. Det samme har bestyrelsesmedlemmerne Britt Riis og Jette Albinus.

På årsmødet fik Bent Clausen tildelt DIF's fornemmeste hæder: ærestegnet. Det fik han for sine mere end 45 års indsats for dansk idræt. Læs mere om hæderen her.

Flere nyheder