DIF og DR hylder de største sportslegender

Danskerne afgør, hvem der er den største danske sportsstjerne siden 1896, når DIF i samarbejde med DR fejrer 125-års jubilæum med et stort hyldestshow på DR1 den 16. oktober.
13. okt 2021
Danskerne afgør, hvem der er den største danske sportsstjerne siden 1896, når DIF i samarbejde med DR fejrer 125-års jubilæum med et stort hyldestshow på DR1 den 16. oktober.

Wozniacki, Laudrup, Kipketer, Hveger, Elvstrøm og 120 andre store danske sportslegender hyldes, når DIF i samarbejde med DR fejrer 125-års jubilæum med et stort tv-show fra DR Koncerthuset lørdag den 16. oktober klokken 21.00.

Anledningen til den historiske fest er, at DIF så dagens lys for første gang i 1896 og dermed fejrer 125-års jubilæum i 2021. En del af fejringen består i at hylde de største legender, og derfor har DIF givet sit bud på de 125 største danske sportsstjerner. Det store felt skæres ned til færre atleter under tv-showet, og efterfølgende stemmer danskerne om, hvem der skal løbe med titlen som ’Den største af de største sportsstjerner’ i Danmark gennem 125 år. På den måde bliver det hele Danmarks kåring og fejring af sportslegendernes store bedrifter gennem tiden.

”I DIF fejrer vi vores 125-års jubilæum ved blandt andet at hylde Danmarks største atleter, som har bevæget os i generationer. De har skabt glæde og stolthed hos danskerne med store internationale sejre, og de er en del af DIF’s historie, så derfor fortjener de at blive hyldet til vores jubilæum,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF og fortsætter:

”Det har været nostalgisk og en kæmpe fornøjelse at dykke ned i historiebøgerne og udvælge de 125 største danske legender. Men det har også været en uhyre vanskelig opgave, for det er svært at sammenligne fx OL med VM og sejlsport med tennis. For os er det vigtigste ikke, hvem den endelige vinder bliver, men snarere at hylde legenderne og deres historiske bedrifter. Det fortjener de.”

Udover mere end 100 tidligere og nuværende sportsstjerner og deres efterkommere deltager blandt andre H.K.H. Kronprins Frederik og fodboldlandstræner Kasper Hjulmand også i fejringen, der finder sted i DR Koncerthuset. Til showet vil der også være musik fra Michael Falch og til at binde de mange festlige indslag sammen står DR-værterne Josefine Høgh og Tina Müller.

”Vi glæder os til, at seerne på lørdag kan beslutte, hvem der er den største af de største danske sportsstjerner, når vi inviterer hele befolkningen med på første række i DR Koncerthuset til et brag af et show. Gennem årtier har DR samlet danskerne om alle de fantastiske sportspræstationer, der har brændt sig dybt i vores hjerter, så selvfølgelig er vi også med, når den største af dem alle skal hyldes,” siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

’Den største af de største danske sportsstjerner’ kan ses direkte på DR1 på lørdag den 16. oktober fra kl. 21.00 eller på DRTV.

Se listen med DIF’s 125 udvalgte sportsstjerner. 

Yderligere kommentarer:

Hans Natorp, formand for DIF, 31444015
Anders Kern, underdirektør i DR Nyheder. Kan kontaktes via DR Kommunikation på 20 46 16 39.