Top 5 spørgsmål til DIF´s corona-taskforce om nye restriktioner

De nye restriktioner i 69 kommuner har skabt en række spørgsmål i forbund og foreninger. Få svar på fem af de spørgsmål, DIF´s corona-taskforce er blevet mødt mest af.
10. dec 2020
De nye restriktioner i 69 kommuner har skabt en række spørgsmål i forbund og foreninger. Få svar på fem af de spørgsmål, DIF´s corona-taskforce er blevet mødt mest af.
 1. Vi er en selvejende forening uden adgang for offentligheden – behøver vi lukke ned for vores indendørs aktiviteter?
  Ja, det er DIF´s anbefaling, at alle foreninger følger myndighedernes anvisninger og lukker ned for al indendørs aktivitet – det gælder også selvejende foreninger.

 2. Hvad er reglerne for at krydse kommunegrænserne til kommuner uden særlige restriktioner?
  Myndighederne opfordrer til, at man tager restriktionerne fra sin hjemkommune med sig, hvis man krydser kommunegrænsen. Som eksempel: Hvis man bor i en af de 69 kommuner, hvor indendørs idræt er lukket, bør man ikke dyrke fitness eller spille håndbold indendørs i andre kommuner. Og hvis et barn, som bor i en af de 69 kommuner, hvor der max må være 10 børn til udendørs idræt, tager til en anden kommune, så gælder max 10-grænsen også for barnet i den anden kommune. Uanset at der i den anden kommune er en max-grænsen for børn og unge på 50. 

 3. Må klubhuse og foreningslokaler benyttes i forbindelse med f.eks. toiletbesøg og afhentning af udstyr?  
  Som udgangspunkt skal indendørs faciliteter være lukkede for offentligheden, herunder klubhuse og foreningslokaler. 

  Hvis en forening har behov for at benytte indendørs faciliter, anbefaler DIF, at det kun sker i forbindelse med helt kortvarigt brug af en enkelt person eller to til fx toiletbesøg eller afhentning af udstyr. 

  DIF afventer pt et endeligt svar fra myndighederne på, i hvilket omfang klublokaler og foreningslokaler kan anvendes til fx toiletbesøg. Når der foreligger svar fra myndighederne, kan DIF´s anbefaling blive justeret.  


 4. Hvem er omfattet af undtagelsen for professionel idræt?
  Atleter på øverste nationale seniorniveau, 1. og 2. division fodbold og 1. division håndbold er undtaget fra de særlige restriktioner.  Det samme gælder de faciliteter, de benytter. Det betyder altså, at professionel idræt fortsat kan afvikles – også indendørs.

 5. Hvilke regler gælder for professionelle udenlandske atleter?
  Det er de normale indrejseregler, der gælder for professionelle udenlandske atleter – læs mere på coronasmitte.dk. Udenlandske atleter er – ligesom danske professionelle atleter – undtaget fra de særlige restriktioner og kan derfor træne på lige fod med danske professionelle atleter, også indendørs.

Har du spørgsmål?
Læs mere på dif.dk/corona