DIF roser ministers forslag om en idrætslig vækstfond

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen vil danne Dansk Sportskapital, der skal investere i professionelle sportsklubber. DIF bakker op om forslaget, der åbner for vækst og beskæftigelse på idrætsområdet.
13. maj 2015
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen vil danne Dansk Sportskapital, der skal investere i professionelle sportsklubber. DIF bakker op om forslaget, der åbner for vækst og beskæftigelse på idrætsområdet.

Regeringen med erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i spidsen vil oprette en idrætslig vækstfond, der skal investere i professionelle klubber inden for fodbold, håndbold og ishockey. Fonden vil i første omgang tælle 100 millioner kroner, som kommer fra statens budget, og planen er, at et 10-årigt budget lyder på i alt 400 millioner kroner.

DIF’s formand Niels Nygaard roser initiativet:

”I DIF bakker vi op om det forslag til en vækstfond på idrætsområdet, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen netop er kommet med. Det lægger op til vækst og beskæftigelse i de professionelle sportsklubber og læner sig således op af DIF’s eget vækst- og beskæftigelsespolitiske udspil fra 2014.”

Niels Nygaard fortsætter:

”Vores opbakning går på, at fonden skal skabe reel vækst i klubberne i form af blandt andet flere arbejdspladser, sundere økonomi, tiltrækning af lokale investorer osv. Vi har ingen intention om, at pengene skal gå til højere lønninger og større spillerbudgetter, men det er nu heller ikke det, jeg hører, ministeren sige,” udtaler Niels Nygaard.

DIF’s vækst- og beskæftigelsesudspil

DIF kom i 2014 med et vækst- og beskæftigelsesudspil med 11 indsatsområder, som er DIF’s bud på, hvordan idrætten kan hjælpe med at holde Danmark på vækstsporet.

Blandt indsatsområderne er blandt andet idræt som eksportobjekt, idræt som leverandør af arbejdspladser i især udkantsdanmark og samspil med innovative idrætsiværksættere. Alt sammen områder, som kan skabe vækst og beskæftigelse.

”I DIF vil vi gerne bidrage til øget vækst og beskæftigelse. Men vi kan ikke gøre det alene. Derfor er DIF’s vækst- og beskæftigelsesudspil en invitation til blandt andet ministerier, kommuner og virksomheder om at indgå i partnerskaber, hvor idrætten kan bidrage positivt til vækst- og beskæftigelse. Med regeringens udspil til Dansk Sportskapital synes vores invitation at være blevet hørt,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Læs DIF’s vækst- og beskæftigelsesudspil her.

Yderligere information:

Niels Nygaard, formand for DIF, 20 73 71 12