Rekord i antal nye diplomtrænere og flere er på vej

Forår og sommer er eksamenstid og det gælder også i DIF, hvor 39 nye diplomtrænere og 14 nye ITA’ere har fået papir på deres nyerhvervede trænerkundskaber. Der er tale om et rekordhøjt antal nye diplomtrænere.
4. jul 2013
Forår og sommer er eksamenstid og det gælder også i DIF, hvor 39 nye diplomtrænere og 14 nye ITA’ere har fået papir på deres nyerhvervede trænerkundskaber. Der er tale om et rekordhøjt antal nye diplomtrænere.

”Det er meget positivt at så mange - ofte frivillige – trænere vælger at investere både tid og kræfter i at blive dygtigere trænere. Med uddannelserne bliver de klædt på til at varetage trænergerningen på alle planer og i mange tilfælde også til at være med til at udvikle deres egen idræt”, fortæller Anne Pøhl, leder af DIF Uddannelse.

”Vi ved fra mange af vores tidligere deltagere, at noget af det de vægter højt er sparringen og erfaringsudvekslingen på tværs af idrætter. Deltagerne peger også på, at de lærer rigtig meget ved selv at skulle forholde den generelle idrætsfaglige viden til deres egen idræt”, fortæller Anne Pøhl.

Uddannelsen centrerer sig om tre hovedområder: præstationsoptimering, træningsmiljø og rollen som træner. 

Flere diplomtrænere på vej

Til efteråret udbyder DIF en ny runde af DIF Diplomtræner i hhv.  Brøndby og Odense. Uddannelsen kan tages på normal tid svarende til 1½ år eller på turbohold, hvor trænerne efter bare ½ års indsats får papir på de nye kompetencer. Find alt om uddannelserne, priser og ikke mindst tilmeldingsfrister HER 

Hør hvad diplomtrænerne synes om uddannelsen 

Michael Boje Formann – Basketball
Jeg synes forløbet har været givende med kompetente og engagede undervisere. Eksamensopgaverne har været spændende, og stedet hvor man kunne bruge det generelle stof specifikt på sin egen idræt.
Jeg har fået nye spændende bekendtskaber og sparringspartnere på tværs af idrætter.


Poul Lamhauge – Skytte Unionen
Udover at det faglige niveau fuldt ud levede op til forventningerne, er jeg utrolig positivt overasket over det store udbytte vi havde af at sparre med "fremmede" idrætsgrene.