Gå direkte til indhold

Spillepolitik for elitesport

Ukontrolleret pengespil har konsekvenser for den sportslige udvikling og for holdets udvikling.

Eliteatleter færdes ofte i en spillekultur. Det er derfor vigtigt, at vi skaber rammerne for en balanceret spillekultur. Et ukontrolleret pengespil har nemlig store konsekvenser – både for personen og for sporten.

Ukontrolleret pengespil har konsekvenser for den sportslige udvikling og for holdets udvikling og præstation, og det kan være en glidebane i forhold til matchfixing.

Derfor har Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Anti Doping Danmark, sammen med en række specialforbund deriblandt Dansk Boldspil Union, Dansk Håndbold Forbund, Badminton Danmark, Dansk BordTennis Union, Danmarks Ishockey Union og Dansk Tennis Forbund, udviklet en spillepolitik med retningslinjer for balanceret spilleadfærd i elitesport gældende for alle forbund i dansk elitesport.

Hovedbudskaberne i Spillepolitikken er:

  • Børn og unge under 18 år må ikke spille pengespil i forbindelse med deres sport: Siden 2012 har det været ulovligt og strafbart for børn under 18 år at spille pengespil.
  • Trænere bør ikke opfordre til pengespil.
  • Pengespil hører ikke hjemme i forbindelse med konkurrencesituationer.
  • Klubber, trænere og sportschefer skal fremme et sundt sportsmiljø i forbindelse med almindelig træning og træningslejre.

Læs hele Spillepolitikken her og på engelsk her.

Trænere, sportschefer, forældre og skoler kan finde mere information om emnet ’Sport og pengespil’ her.

 

Indholdsansvarlig
Jonas Vestergaard JensenKonsulentDIF UdviklingTeam Talent og EliteJovj@dif.dkMobil: 21 45 24 01
Streg