En hyldest og anerkendelse af danske veteraner

Hyldestkampe

Veteran Match udgør en platform, hvor professionelle sportsklubber går sammen om at hylde og anerkende danske veteraners indsats for Danmark i verdens brændpunkter.
Veteran Match udgør en platform, hvor professionelle sportsklubber går sammen om at hylde og anerkende danske veteraners indsats for Danmark i verdens brændpunkter.

Hyldestkampene er Veteran Match-konceptets andet ben, hvor veteranerne hyldes foran publikum på deltagerklubbernes kampdage. 

De professionelle klubber fra 3F Superliga (fodbold), HTH Herreligaen (håndbold) og Metal Ligaen afvikler i samarbejde med DIF Soldaterprojekt hver især én hjemmekamp, hvor de anerkender danske veteraners indsats for Danmark. Det samme gør sig gældende for nogle fodboldklubber i NordicBet Ligaen og 2. division samt 1. division i håndbold.

Helt konkret bliver veteraner (samt pårørende de fleste steder) inviteret gratis på stadion, hvor anerkendelsen af veteranerne synliggøres via en række tiltag. Heriblandt store flag og bannere, stadionspeak, klapsalver fra publikum og hold, der spiller i særligt fremstillede Veteran Match-trøjer. 

Derudover vil der være oplæg i VIP-loungerne, hvor Veteran Match og ambitionen omkring konceptet bliver præsenteret. 

Hyldestkampene bliver desuden brugt til at rejse penge til DIF Soldaterprojekts tllbud til skadede veteraner. Det sker via salg af særligt fremstillede Veteran Match-pins og indtjening fra auktionssalg af de spillertrøjer, der produceres særligt til lejligheden. Både i 2021 og 2022 blev der indsamlet godt 400.000 kroner, som går direkte til DIF Soldaterprojekts arbejde med at skabe særlige idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

Hyldestkampene i Veteran Match 2023 afvikles med start på Flagdagen 5. september til og med mandag d. 25. september.

Kontakt os, hvis du vil høre mere