En hyldest og anerkendelse af danske veteraner

Hyldestkampe

Veteran Match udgør en platform, hvor professionelle sportsklubber går sammen om at hylde og anerkende danske veteraners indsats for Danmark i verdens brændpunkter.
Veteran Match udgør en platform, hvor professionelle sportsklubber går sammen om at hylde og anerkende danske veteraners indsats for Danmark i verdens brændpunkter.

Siden 2020 har DIF Soldaterprojekt stået i spidsen for at anvende den professionelle topsport til at hylde og anerkende de mennesker, der har været udsendt for at tjene Danmark i verdens brændpunkter.

År for år er konceptet vokset, og i september 2023 afviklede toppen af dansk fodbold, håndbold og ishockey i alt 47 professionelle sportskampe, hvor danske veteraner blev hyldet og anerkendt.

Mens Jobmatch udgør Veteran Match-konceptets ene ben, er hyldestkampene initiativets andet ben, hvor veteranerne hyldes foran publikum på deltagerklubbernes kampdage. 

De professionelle klubber fra 3F Superliga og NordicBet Liga (fodbold), Herreligaen (håndbold) og Metal Ligaen (ishockey) afvikler i samarbejde med DIF Soldaterprojekt hver især én hjemmekamp, hvor de anerkender danske veteraners indsats for Danmark. 

Helt konkret bliver veteraner og deres pårørende inviteret gratis på stadion, hvor anerkendelsen af veteranerne synliggøres via en række tiltag. Heriblandt store flag og bannere, stadionspeak, klapsalver fra publikum og hold, der spiller i særligt fremstillede Veteran Match-trøjer. 

Derudover er der oplæg i VIP-loungerne, hvor Veteran Match og ambitionen omkring konceptet bliver præsenteret. 

Hyldestkampene bliver desuden brugt til at rejse penge til DIF Soldaterprojekts tilbud til skadede veteraner. Det sker via auktionssalg af særligt fremstillede Veteran Match-spillertrøjer, som klubberne spiller i særligt til lejligheden. Pengene går direkte til DIF Soldaterprojekts arbejde med at skabe særlige idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

På det interaktive danmarkskort i bunden af siden ser du logoerne for alle de klubber, der afviklede hyldestkampe i 2023. Klik på den enkelte klub for at få mere info.

Her blev der afviklet hyldestkampe i 2023

Kontakt os, hvis du vil høre mere