Veteran Match

Formålet med Veteran Match er at give tidligere udsendte soldater og deres pårørende en oprigtig anerkendelse gennem sportens fællesskaber. Det sker til hyldestkampe i elitesportsklubber og via et beskæftigelsesinitiativ, som vi kalder jobmatch. DIF Soldaterprojekt afvikler initiativet i samarbejde med en række aktører over hele landet.

Nyheder og pressemeddelelser

Veteran Match 2024

Til hyldestkampe sendes en særlig tak og anerkendelse til tidligere udsendte og deres pårørende. 

Veteran Match hyldestkampene afholdes i Metal Ligaen (ishockey), Herreligaen (håndbold), 3F Superligaen og NordicBet Ligaen (fodbold) fra den 13. - 23. september 2024, hvor tidligere udsendte og deres pårørende kan få gratis billetter.

”Det rører mig helt ind i knoglerne, at toppen af dansk elitesport går sammen om at give alle os veteraner en helt særlig anerkendelse for vores indsats ude i verden.”

Christian Fredsbo, veteran og nuværende sergent i Forsvaret og i øvrigt ishockeyspiller i Copenhagen Guardians, som er en af DIF Soldaterprojekts idrætstilbud til veteraner.   

Baggrunden for Veteran Match

Siden 2011 har DIF arbejdet dedikeret med at anvende idrætten som middel til at hjælpe skadede soldaterveteraner videre i tilværelsen. Det er sket via DIF Soldaterprojekt, hvorfra Veteran Match blev skabt i 2020 i et samarbejde med Københavns Kommune og F.C. København.

Siden er det med stor støtte fra Grundfos Fonden vokset til at være et landsdækkende initiativ på tværs af fodbold, håndbold og ishockey med det formål at sprede budskabet om, at hjemvendte soldater fortjener en særlig tak for de ofre, de har gjort, ved at rejse ud og arbejde for fred i verden. En tak til dem, der faldt, til dem vendte hjem med livslange skader og alle dem, der vendte hele hjem, men satte livet på spil for indsatsen.

Sporten hylder danske veteraner

Hyldestkampe

På kortet herunder kan du se, hvor der blev afviklet Veteran Match hyldestkampe i september 2023. I alt blev der afviklet 47 kampe, hvor danske veteraner blev hyldet og anerkendt. Klik på klublogoerne for detaljer om kampene.

Veteran Match i medierne

Jobmatch

Siden 2020 har Veteran Match sammen med klubber og kommuner sikret at:

  • 180 veteraner har deltaget i jobmatch-events på sportsarenaer i store dele af Danmark .

  • 70 af disse veteraner er blevet matchet med en virksomhed, som de både under og efter jobmatch-dagene har haft konkret dialog med i forhold til at komme i beskæftigelse.
”Erfaringerne fra DIF Soldaterprojekt viser med al tydelighed, at netop sport og fællesskaber er vigtige virkemidler i veteranernes kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv.” Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match

Styregruppe

Frans Hammer Næstformand i DIF
Poul Broberg Chef for Public Affairs & Samfundsindsatser i DIF
Rune Oland Tanggaard Projektchef i DIF Public Affairs & Samfundsindsatser
Britt Nyvang Projektleder i DIF for Veteran Match og Startblokken
Morten Stig Christensen Formand for Dansk Håndbold Forbund
Thomas Christensen Direktør i Tophåndbold - Divisionsforeningen Håndbold
Claus Thomsen Direktør i Divisionsforeningen
Katrine Mønsted Ansvarlig for kommercialisering i Divisionsforeningen
Ian Marko Fog Tidl. cheftræner for GOG Håndbold
Jens-Kristian Lütken Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune
Claus Fonnesbech Christensen General Manager i Danmarks Ishockey Union
Christian Toft Ramsbøl Vicedirektør i Grundfos Fonden

Kontakt os for mere information

Læs også om vores andre projekter