Veteran Match

I regi af DIF Soldaterprojekt arbejder vi for, at psykisk og fysisk sårede veteraner inspireres og støttes til at finde tilbage til et selvstændigt og meningsfyldt liv. Veteran Matchen er et af soldaterprojektets store initiativer, som sigter mod at hjælpe ledige veteraner tilbage på arbejdsmarkedet. Det sker i tæt samarbejde med kommuner og professionelle sportsklubber, som stiller deres sponsor- og erhvervsnetværk til rådighed på såkaldte jobmatch-dage.

Hvem står bag?

Bag konceptet står DIF Soldaterprojekt som facilitator. I 2020 blev konceptet lanceret i hovedstaden sammen med Københavns Kommune og F.C. København, mens det i 2021 blev udvidet til et landsdækkende projekt. Her deltog hele Metal Ligaen (ishockey), samtlige Superliga-klubber + en enkelt 1. divisionsklub i fodbold, to håndboldklubber samt en lang række kommuner på tværs af landet.

Veteran Match er todelt

Konceptet er todelt, idet det dels breder sig over en jobmatch, der skal hjælpe skadede og ledige veteraner i beskæftigelse og dels et match day-event, hvor veteranerne hyldes på stadion i forbindelse med deltagerklubbernes hjemmekampe.

Veteran Match

Jobmatch-arrangementerne

Selve jobmatch-arrangementerne finder sted ude i klubberne, hvor der på dagen også er arrangeret idrætsaktiviteter, der skal skabe en løssluppen stemning og samtidig markere ambitionen om at hjælpe veteranerne mod en idrætsaktiv tilværelse i dagligdagen.

Noget som vi i Danmarks Idrætsforbund arbejder målrettet med via DIF Soldaterprojekt.

Resultater fra Veteran Match 2021

  • 82 veteraner deltog i seks jobmatch-events på tværs af Danmark henover efteråret.

  • 37 af de deltagende veteraner blev matchet med en virksomhed med henblik på videre dialog om beskæftigelse. 
Veteran Match

Match day-events

Match day-begivenhederne er Veteran Matchens andet ben, hvor veteranerne hyldes foran publikum på deltagerklubbernes kampdage.

Her bliver der også rejst penge til fordel for veteranerne i form af forskellige tiltag. Herunder salg af særligt fremstillede Veteran Match-pins og indtjening fra auktionssalg af spillertrøjer, der produceres særligt til lejligheden. I 2021 blev der indsamlet godt 400.000 kroner.

Overskuddet går direkte til DIF Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

Formål og ambition

Formålet med Veteran Match er at hylde de danske soldaterveteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet. Ambitionen er, at Veteran Match bliver en fast tilbagevendende begivenhed – over hele landet og i flere sportsgrene.

”Erfaringerne fra DIF Soldaterprojekt viser med al tydelighed, at netop sport og fællesskaber er vigtige virkemidler i veteranernes kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv.” Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match 2021.

Fra militær

til civil

Nyheder og pressemeddelelser

Følgende klubber var i 2021 en del af projektet

Fra Metal Ligaen deltog

Aalborg Piratess, Esbjerg Energy, Frederikshavn Whitehawks, Herlev Eagles, Herning Bluefox, Odense Bulldogs, Rungsted Seier Capital, Rødovre Mighty Bulls og SønderjyskE

Fra 3F Superligaen og 1. division deltog følgende klubber: 

AAB, AGF, Brøndby IF, Esbjerg, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, OB, Randers FC, Silkeborg IF, SønderjyskE, Vejle og Viborg FF

Derudover

I københavnergruppen deltog desuden Ajax Håndbold., mens København Håndbold medvirkede i et match day-event.

 

Styregruppe

Jens-Kristian Lütken Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune
Daniel Rommedahl Director of Football Operations and International Affairs i Parken Sport og Entertainment
Ulrik Larsen Direktør i Danmarks Ishockey Union
Thomas Bjuring Kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union
Preben Rokkjær Marketing- & Support Direktør i FC Midtjylland
Morten Stig Christensen Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund
Britt Spangsberg Kommunikations- og HR-chef i DIF
Frans Hammer Næstformand i DIF
Claus Thomsen Direktør i Divisionsforeningen
Katrine Mønsted Ansvarlig for kommercialisering i Divisionsforeningen
Thomas Christensen Direktør i Tophåndbold / Divisionsforeningen Håndbold
Rune Oland Tanggaard Projektchef i DIF Soldaterprojekt

Læs mere om vores andre projekter

Kontakt os