KLIMaskovfonden
Mere idræts- og friluftsskov i Danmark
DIF samarbejder med Klimaskovfonden om at rejse skov, som må bruges til idræts- og friluftsaktiviteter, og både foreninger og privatpersoner kan også bidrage.
DIF har indgået en aftale med Klimaskovfonden, der gør det nemt for jer at bidrage aktivt til opførelsen af mere idræts- og friluftsskov i Danmark. Det er ikke kun til gavn for klima og natur, men i høj grad også for idræts- og friluftslivet.
Som forening er der flere måder, I kan bidrage på, men uanset hvordan I gør, tager I med jeres bidrag ansvar for jeres CO2-udledning, og I kan samtidig bruge det aktivt til at promovere jer som en klimabevidst forening.
Lad jer inspirere af eksemplerne herunder – og del gerne budskabet med jeres medlemmer.
1. Køb et klimaskovbevis
Hver gang I bidrager med 250 kr., bliver der plantet 29 m2 idræts- og friluftsskov, som over tid (maksimalt 100 år) optager 1 ton CO2. På den måde tager I ansvar for jeres egen CO2-udledning.
Sådan kan I gøre
Måske giver I indimellem to flasker rødvin eller en buket blomster som gave til en reception eller som tak eller påskønnelse til samarbejdspartnere?
Overvej at give et fint indrammet klimaskovbevis til 250 kr. næste gang i stedet for, og tag fat i Klimaskovfonden, hvis det kunne være en fast bestanddel i jeres gavesortiment. Så kan I måske få designet jeres helt eget bevis. Kontakt Klimaskovfonden for at høre mere om mulighederne.
2. Plant træer i idræts- og friluftsskove
I kan plante et træ for 25 kr. og kan derved medvirke aktivt til, at der bliver endnu mere idræts- og friluftsskov i Danmark. 345 træer svarer til 1000 m2 ny skov som over tid (maksimalt 100 år) optager 34,5 ton CO2.
Sådan kan I gøre
Måske kan I tage to kroner mere for en kop kaffe i cafeteriet eller fem kroner mere for adgangsbilletten til den årlige opvisning. I kan også overveje at opkræve et indmeldingsgebyr på 25 kr. for nye medlemmer, og fortælle dem i deres velkomstmail, at de har bidraget til mere idrætsskov.
Når de ekstra indtægter bruges til at plante træer gennem Klimaskovfonden, er I sikre på, at jeres bidrag medvirker til, at der rejses skov, som må bruges til frilufts- og idrætsliv i Danmark.
I jeres kommunikation (SoMe, hjemmeside, tilmeldingsbekræftelse, mailsignaturer etc.) kan I fortælle jeres medlemmer og tilskuere, at I på deres vegne bidrager til mere skov. På den måde kan I styrke jeres omdømme som en klimabevidst og ansvarlig forening.
3. Tag ansvar for jeres eget CO2-aftryk
Beregn jeres CO2-aftryk, og giv et tilsvarende bidrag til Klimaskovfonden, så I over tid er med til at reducere CO2-mængden. Hvis I ikke kender jeres samlede CO2-aftryk, kan I fx fokusere på jeres flyrejser eller antallet af årligt kørte kilometer og så fastsætte et lille beløb pr. rejse eller kilometer.
Sådan kan I gøre
Selvom I kun donerer et ganske lille beløb pr. kørt km, vil det over tid alligevel løbe op i en størrelse, som giver jer mulighed for at købe træer eller bare donere til Klimaskovfonden. Mange bække små gælder i høj grad her – og I kan løbende bruge budskabet om, at I tager ansvar for jeres CO2-aftryk i jeres generelle markedsføring.
Fx ved hjælp af SoMe-opslag, footer-tekst på jeres hjemmeside, citater på klubtøj eller grafik/tekst i jeres emailsignatur.
Materialer til download
I skal selvfølgelig finde på det, der fungerer bedst for netop jer, så materialerne herunder er kun tænkt som forslag, I er velkomne til at bruge, hvis de passer ind i jeres strategi og indsats.
”Vi har i dansk idræt et kæmpestort ansvar i en foranderlig verden. Et ansvar for at vi passer på planeten, mens vi dyrker vores idræt” DIF-formand Hans Natorp