DIF Soldaterprojekt

ride4rehab

2025

Ride4Rehab

Bliv en del af de veteraner, der er med på holdet, som cykler den store Ride4Rehab-tur i 2025.


Tilmeldingen åbner allerede i 2024

Skriv dig på vores nyhedsbrev og vær sikker på at få besked, når tilmeldingen åbner

Nyhedsbrev

Hvad er Ride4Rehab?

Ride4Rehab er et cykelfællesskaber for veteraner, der oplever udfordringer i hverdagen.

Vi mødes med en fælles baggrund, men det er den fælles interesse for cyklingen, der bærer os videre på rejsen fra militær til civil.

Ride4Rehab er både mindre lokale træningstilbud, men også et stort landsdækkende event.

Eventet har været afviklet fire gange - senest i 2023. Alle gange har en større gruppe skadede veteraner cyklet fra den ene ende af Danmark til den anden over en tidsperiode på lidt mere end en uge.

Ride4Rrhab handler om det inkluderende fællesskab, hvor alle kommer med ud – og alle med hjem. Dette foregår i mindre grupper, der alle har haft cyklet samme rute.

Træningen frem imod eventen baser sig på deltagelse i DIF Soldaterprojekts cykel Safe Zones. Dem kan du læse mere om her – og allerede nu tage et skridt ind i Ride4Rehab-fællesskabet.

Hvis du vil vide mere om R4R  så kontakt Morten Fenger: mofe@dif.dk eller 2190 0600

Fra militær til civil

Formålet er todelt og handler bl.a. om, at give en gruppe af veteraner med skader en unik fysisk oplevelse med idrætten ved at cykle gennem Danmark. Derudover bidrager projektet til at udbrede budskabet om - og kendskabet til Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt og deres arbejde for veteraner med skader.

​Veteranerne cykler som fælles gruppe men opdelt i tre mindre grupper med udspring i gennemsnitsfarten i gruppen gennem det danske land og følges af et  kompetent hold af hjælperyttere og medhjælpere som psykologer, mekanikere, beredskabsfolk m.m. Derudover vil der på de ni etaper også deltage en bred vifte af politikere, skuespillere, sportsfolk og andre spændende personer, som alle bakker op om grundtankerne bag DIF Soldaterprojekt.

Ride4Rehab 2023

Det er ikke første gang, at vi i Danmarks idrætsforbund afholder Ride4Rehab, hvor veteraner samles i et meningsfyldt fællesskab og cykler på tværs af landet. Vi har gjort det 3 gange før - både i 2013, 2018, 2021 og senest i 2023

Ruten 2023

I 2023 afholder DIF Soldaterprojekt for fjerde gang Ride4Rehab.  Et ni dage langt cykelevent på tværs af Danmark - rytterne skal afsted på 8 etaper fra Aalborg til Brøndby.

I 2023 deltog tæt på 70 danske såvel som internationale veteraner på den 850 kilometer lange tur igennem landet.

Rytterne fik følge af et stærkt hold af ressourcepersoner, der deltog både på cykel og som følgebiler. I ressourcegruppen kunne findes bl.a. holdkaptajner, ambulancereddere, cykelmekaniker og massører, så rytterne kunne koncentrere sig om at få den bedste tænkelige rejse.

Ruten statrede i 2023 den 5. juni i Aalborg og sluttede den 12. juni i Brøndby.

International deltagelse fra Invictus Games 

Som noget helt nyt for 2023 versionen af Ride4Rehab var det ikke kun danske veteraner, der deltager på turen. Fællesskabet for veteraner voksede sig større og nåede nu uden for de danske grænser.

I 2023 kommer der international deltagelse med på turen.

10 veteraner med enten fysiske eller psykiske skader fra Canada, England og USA cyklede med på de 8 etaper igennem det danske land. Det sker i samarbejde med Invictus Games Foundation, som har støttet Ride4Rehab.

Mere end et cykelevent

 

Ride4Rehab er langt mere end et stort cykelevent. Ride4Rehab er bygget på lokale træningsgrupper, som hver uge cykler rundt om i hele landet. Her bliver grundstenen til det store fællesskab lagt, når veteranerne mødes i Safe Zones og dyrker idrætten og det sociale i små sikre træningsgrupper.

 

Her kan du  finde både vores lokale cykel Safe Zones og øvrige Safe Zones.

Bliv en del af Ride4Rehab - følg os på Facebook

Vi opfordrer alle cykleglade veteraner til at melde sig ind i den lukkede Facebookgruppe ”Ride4Rehab”, hvor der kan deles træning, koordineres fælleskørsel o.lign.

 

Derudover findes der lokale Facebook grupper for vores cykel Safe Zones. De kan findes her

Bliv en del af Ride4Rehab - følg os på Facebook

Vi opfordrer alle cykleglade veteraner til at melde sig ind i den lukkede Facebookgruppe ”Ride4Rehab”, hvor der kan deles træning, koordineres fælleskørsel o.lign.

Bliv medlem

Kontakt en af projektmedarbejderne: