For dig, der arbejder med talent- og eliteidrætsudøvere på højt nationalt eller internationalt niveau.

Idrættens Trænerakademi

Idrættens Træner Akademi (ITA) er den højeste træneruddannelse i dansk idræt, og vi udbyder den sammen med Team Danmark og vores forbund. Se her en grundig beskrivelse af uddannelsen, dens formål, pris m.m.
Idrættens Træner Akademi (ITA) er den højeste træneruddannelse i dansk idræt, og vi udbyder den sammen med Team Danmark og vores forbund. Se her en grundig beskrivelse af uddannelsen, dens formål, pris m.m.

Hvornår udbydes uddannelse for sæsonen 2021/2022? 

Du starter uddannelsen den 6. december 2021 og har sidste undervisning 12. november 2022. Derefter udarbejdes en hovedopgave, der forventes afsluttet i medio 2023.

Uddannelsen er sammensat af en fælles del på ca. 260 timer, som afvikles på 10 undervisningsmoduler af to til fire dages varighed. Dertil kommer en specialforbundsdel, der afvikles i forlængelse af den fælles del.

Vil du med på holdet?

Ansøg om optagelse

Du søger om optagelse via ansøgningsskemaet her. Ansøgningen skal du sende til dit specialforbund senest den 27. oktober 2021.

Når specialforbundet har behandlet din ansøgning, skal de senest sende en ansøgning med deres accept til DIF den 3. november 2021.

Ansøgningen behandles og du vil efterfølgende få skriftlig besked om optagelse fra DIF Team Talent og Elite (ppe@dif.dk)

Download ansøgningsskema

Hvad vil du gerne vide om DIF og Team Danmarks Idrættens Træner Akademi?

Primære undervisere

Trænerrollen
Jakob Hansen, cand. scient i idræt og psykologi og har en European Masteruddannelse i sportspsykologi. Han er selvstændig Sports- og præstationspsykologisk konsulent og tidligere sportspsykologisk konsulent i Team Danmark.

Sportspsykologi og talentudvikling
Carsten Hvid Larsen, sportspsykologisk konsulent i Team Danmark, cand. Scient. Ph.D. idræt, med speciale i sportspsykologi og talentudvikling.

Træningslære:
Nikolai Baastrup Nordsborg, lektor Institut for Idræt og ernæring, Københavns Universitet, cand. Scient. Ph.D. idræt.

Se også andre træneruddannelser i DIF

For mere information