FIT FIRST

FIT FIRST er et koncept med højintense og involverende idrætsaktiviteter til hhv. indskoling og mellemtrin.
FIT FIRST er et koncept med højintense og involverende idrætsaktiviteter til hhv. indskoling og mellemtrin.
FIT FIRST 10

Undervisningsmanual

Idræt og bevægelse i indskolingen

Download

idræt

i skolen

DOWNLOAD BILAG TIL DANSK ORIENTERINGS-FORBUNDS LEKTIONSPLANER

I koncepterne er aktiviteterne udviklet af hhv. 10 og 20 forskellige idrætter.

Syddansk Universitet (SDU), Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) med hhv. 10 og 20 specialforbund* har indgået et stærkt partnerskab og udviklet unikke koncepter, hvor viden og erfaring med forskning, undervisning, læring og aktivitetsudvikling indenfor idræt går hånd i hånd.

Koncepterne er omhyggeligt udviklet ud fra den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form, trivsel og læring. Det er undervisningsforløb målrettet indskolingen og mellemtrinnet i de danske grundskoler med hovedfokus på hyppig, intens og involverende træning.

 

Til skoler:

Kurser i FIT FIRST 20

Kom på gratis kursus i FIT FIRST 20.

FIT FIRST 20 er det unikke og evidensbaserede koncept FIT FIRST udviklet til mellemtrinnet. Det er baseret på den nyeste viden om betydningen af fysisk aktivitet for børns sundhed, fysiske form og læring. Konceptet er, som FIT FIRST 10, udviklet i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund, og omfatter lektionsplaner fra 20 idrætsgrene, som på en sjov og involverende måde, sætter fart på bevægelses- og idrætsundervisning.

Et kursus i FIT FIRST 20 er rettet mod undervisning på mellemtrinnet og bygger på højintens og involverende undervisning i de 20 idrætter, for bedre trivsel og bedre læring. På kurset kombineres teorien bag FIT FIRST 20 med afprøvning i praksis – og sved på panden.

Tilmeld dig her:

Odense 10. november 2021

Brøndby 11. november 2021

Viborg 15. november 2021

Forskning/effektevaluering i FIT FIRST Teen

Der er nu åbent for tilmeldingen til forskningsprojekt FIT FIRST Teen, som skal undersøge effekterne af højintens bevægelses- og idrætsundervisning i udskolingen, og vi søger derfor udskolingsklasser til 10 ugers intervention, hvor klasserne skal lave højntens, sjov og involverende bevægelses- og idrætsundervisning i 3 x 40 minutter om ugen. Vi vil undersøge om elevernes sundhed og trivsel forbedres ved denne form for bevægelse, hvad intensiteten er i udvalgte sessioner, hvad der motiverer elever når de skal være fysisk aktive samt indsamle viden om brugen af de 45 minutters bevægelse i skolen. 

Tilmeld din skole her

 

Til kommuner

FIT FIRST 10 og 20 i din kommune

Det er som kommune muligt at afholde lokale kurser, hvor alle kommunens skoler bliver oplært i koncepterne.

Kontakt SDU for at høre nærmere:
Charlotte Sandager Jeppesen på email: csjeppesen@health.sdu.dk

For mere information