Sådan hjælper du dine atleter til at præstere under pres!

DIF Mental Coaching 2

Sportspsykologi til trænere, som ønsker at få det bedste frem i hver enkelt atlet og hjælpe dem til at præstere under pres. Få viden og inspiration til at anvende mental coaching i din træning på DIF Mental Coaching 2.
Sportspsykologi til trænere, som ønsker at få det bedste frem i hver enkelt atlet og hjælpe dem til at præstere under pres. Få viden og inspiration til at anvende mental coaching i din træning på DIF Mental Coaching 2.

Hvornår udbydes uddannelsen?

August 2024

Modul 1 (internat):
Mandag den 26. august kl. 14:00 til tirsdag den 27. august kl. 15:30.

Modul 2 (internat): 
Mandag den 28. oktober kl. 16:00 til tirsdag den 29. oktober 2024 kl. 16:00.

STED:  Kurset afvikles som internat på Dalum Landbrugsskole(vi forbeholder os dog retten til at ændrer dette)

Tilmeldingsfrist søndag  den 27. juli 2024

Pris: 14.750 kr. 

DIF Mental Coaching 2 - sportspsykologi for trænere

Har du godt styr på den tekniske og taktiske coaching? Men mangler du redskaber til coachingen, der hjælper udøveren med at takle mentale udfordringer som nervøsitet, stress eller koncentration? Lær at hjælpe dine atleter til at præstere under pres. 

Uddannelsen er et videregående forløb, som giver dig de nyeste teorier og metoder inden for mental coaching i konkurrence- og eliteidræt. Gennem teori, praksis og supervision gør uddannelsen dig i stand til at coache på mentale udfordringer og problemstillinger, så du kan stimulere den mentale udvikling af dine udøvere.

Uddannelsen består af to moduler af 1,5 dags varighed. Modulerne vil være en blanding af oplæg, undervisning, øvelser og træning med supervision

Udover de to moduler bygger uddannelsen på:

 1. Individuelt hjemmearbejde: Hjemmearbejde er en central del af uddannelsen, som sikrer dig den fornødne erfaring, læring og udvikling, så du kan bruge mental coaching i dit trænervirke. Det er her, du skal prøve redskaberne af i praksis og øve dig i at integrere mentale aspekter i coaching af dine udøvere.

 2. Studiegrupper med supervision:  Du vil blive en del af en mindre studiegruppe på forventet 3- 4 personer. Studiegrupperne giver rum for dialog, sparring og erfaringsudveksling for trænere, der bruger mental coaching i konkurrence- og elitesport. Der vil blive tilknyttet en underviser som supervisor med det formål at sikre refleksion, forankre læringen og bringe uddannelsen tæt på din praksis som træner. Studiegrupperne sættes sammen på første modul og bestemmer selv datoer og sted.

Indhold og varighed

Uddannelsen løber over et halvt år og består af  to moduler af 1,5 dags varighed. Modulerne er en blanding af oplæg, undervisning, øvelser og træning med supervision: 

 • Individuelt hjemmearbejde hvor du prøver redskaberne af i praksis og øver dig i at integrere mentale aspekter i din coaching af dine udøvere.
 • Studiegrupper med supervision. Mindre studiegrupper på 3-4 personer med rum for dialog, sparring og erfarings udveksling. Der vil blive tilknyttet en underviser som superviser.

På uddannelsen vil der bl.a. blive undervist i:

 • Indføring i nogle af de nyeste teorier og metoder inden for mental coaching i konkurrence- og eliteidræt.
 • Hvordan kobles coaching med sportspsykologi?
 • Hvordan og hvornår kan træneren bruge mental coaching?
 • Hvordan kan coaching modellerne bruges ift. coaching på mentale udfordringer?
 • Hvad er trænerens rolle og grænser med mental coaching?
 • Best practice og barrierer.
 • Håndtering af udøvere, der reagerer med modstand.

Hvem er uddannelsen relevant for?

Coachinguddannelsen retter sig mod erfarne konkurrence- og/eller elitetrænere, som beskæftiger sig med træning af hold eller individuelle udøvere med henblik på præstationsforbedringer. Det er for alle trænere med lyst til at forbedre den måde, de agerer træner på. Uddannelsen fokuserer meget på den praktiske træning som coach. Du skal også være motiveret til at prioritere dit individuelle hjemmearbejde.

Krav

Det et krav, at du er aktiv som træner inden for konkurrence- og/eller elitesport. Og at du har taget DIF Mental Coaching 1, eller kan dokumentere tilsvarende forudsætning. 

Pris

14.750 kr.

Undervisere

Jakob Hansen er cand. scient i idræt og psykologi og har en European Masteruddannelse i sportspsykologi. Han er selvstændig Sports- og præstationspsykologisk konsulent og tidligere sportspsykologisk konsulent i Team Danmark.

Kristoffer Henriksen er cand.psych. Phd, forsker og sportspsykolog. Han er ansat som sportspsykologisk konsulent i Team Danmark og står bag en lang række bøger om sportspsykologi.

Se også andre træneruddannelser i DIF

For mere information