Til dig, som er ny træner

1-2-så er du-Træner

Uddannelsen består af idéer til træningsøvelser, viden om trænerrollen, forslag til opvarmning, redskaber til at planlægge træningstimen. Det er noget af det, man har brug for, når man er ny træner, og som samtidig gør det sjovere at være træner.
Uddannelsen består af idéer til træningsøvelser, viden om trænerrollen, forslag til opvarmning, redskaber til at planlægge træningstimen. Det er noget af det, man har brug for, når man er ny træner, og som samtidig gør det sjovere at være træner.

Kurset består af to moduler

På kurset bliver du klædt på til at træde ind i trænerrollen både før, under og efter træning.

Vi har delt kurset op i to moduler, som hver varer 4 timer.

  • Modul 1 gør trænerne i stand til at forholde sig til den nye rolle som træner og giver dem input til de overvejelser de kan gøre sig, når målet er at skabe en sjov og udfordrende træning.
  • Modul 2 fokuserer på idrætten. Her får trænerne inspiration til konkrete øvelser og forslag til, hvordan de kan sammensætte træningen i lige præcis deres idræt.

De to moduler i kurset kan tages på en dag eller fordeles over to aftener. 

Så nemt er det

1-2-Træner-kurset gør det nemt og hurtigt at komme i gang med trænerjobbet – hvad enten du er en træner på 14, 34 eller 54 år. Kurset er altså både for den engagerede juniorspiller/svømmer og forældrene på sidelinjen/bassinkanten/tilskuerpladserne. 

Kurset kan afholdes i klubben

Som noget nyt giver 1-2-Træner-kurset mulighed for at ”gøre det selv”. Sagt på en anden måde betyder det, at klubber og foreninger selv kan afholde kurset i klubben. Klubberne bestiller kurset hos deres specialforbund og får tilsendt kursuspakke med undervisningsmaterialer til de to moduler. I pakken finder underviseren – som typisk vil være en erfaren træner fra klubben – en lærervejledning med ”opskriften” på, hvordan modulerne kan gennemføres.

Kursushæfte og videoer med træningsøvelser

Ét er at være på kursus, noget andet er at bruge det lærte bagefter. Derfor får alle deltagere et kursushæfte for begge moduler, så de kan gå hjem og læse mere.

Samtidig har vi udarbejdet videoer med  træningsøvelser, så det bliver ekstra nemt at overføre de gode idéer til træningen. Du finder videoerne på Idrættens E-læring  Du kan oprette dig gratis som bruger og få adgang til videoerne. 

Kontakt dit forbund for at få mere information

For at finde ud af, hvornår uddannelsen udbyder skal du kontakte din idrætsforbund. Følgende forbund udbyder kurset. Kontakt derfor forbund. 

Kontakt dit forbund for at få mere information

Følgende forbund udbyder kurset:

Håndbold, Floorball., Volleyball, Badminton, Gymnastik, Orientering, Golf, Squash, Softball, Judo og Ju-Jitsu, Fægtning, Taekwondo, Petanque, minigolf, Cricket, Bueskydning, Ridning, Bordtennis, Dart, Curling, Roning og Rullesport.

Kontakt dit forbund for mere information om tilmelding, og hvornår kurset afholdes. 

Se også andre træneruddannelser i DIF

For mere information