nye idrætstrends

Outdoor

Interessen for at dyrke idræt og motion udendørs har i de seneste år været støt stigende i Danmark og dette er kun blevet forstærket under corona-pandemien.
Interessen for at dyrke idræt og motion udendørs har i de seneste år været støt stigende i Danmark og dette er kun blevet forstærket under corona-pandemien.

Den stigende interesse afspejler sig ved at flere og flere dyrker idræt og motion i naturen og for voksenmålgruppen er det den fortrukne arena for idræt.  

Fysisk aktivitet som vandreture, løb, jogging, vandsport, stavgang, golf, cykling/MTB, crossfit, sejlads kano/kajak og visse former for livsstilsidrætter som rulleskøjteløb og skateboard er eksempler på idrætsaktiviteter der er stigende i popularitet blandt danskerne.

Ens for ovennævnte er at disse idrætsaktiviteter ikke udfolder på traditionelle idrætsanlæg, men i stedet kræver adgang til skov, vand, parker og byrum.

 

Den stigende interesse for at dyrke idrætten i nye arenaer er positiv og bidrager til at flere danskere bliver aktive, men samtidig sætter dette også krav til både myndigheder og idrætsorganisationerne ift. at sikre adgangen til områderne og samtid understøtte aktiviteter.

Flere eksempler på nye faciliteter og aktiviteter indenfor DIF-regi og andre aktører afspejler denne interesse indenfor udeliv, byliv, skov og natur. Særligt Bevæg dig for livet har fokus på motion i naturen og i byenhvor initiativet ”Mandfolk på MTB” er et godt eksempel.

Yderligere har DIF i samarbejde med Lokale og anlægsfonden blandt andet støttet flere projekter hvor naturen og det urbane miljø integreres med den fysiske aktivitet, eksempelvis Trailcentre i både Kolding og på Bornholm.

DIF har således stort fokus på dette område for netop at imødekomme danskernes behov, men også for at sikre en fortsat adgang til naturen som essentiel arena for sport, idræt og motion.