nye idrætstrends

Frugtbart samarbejde mellem DIF og Fodtennis Danmark

Fodtennis Danmark har nydt godt af samarbejdet med DIF Trendforum.
Fodtennis Danmark har nydt godt af samarbejdet med DIF Trendforum.

Da herrelandsholdet i fodbold i sommer var i træningslejr frem mod EM-slutrunden, var der blandt fodtennis på programmet, når spillerne skulle varme op og have lidt ’alternativ’ bold i benene. Det kom der blandt andet et par seværdige YouTube-videoer ud af, som kan ses her nederst på denne side.  

Men fodtennis er meget mere end skæve YouTube-videoer fra landsholdslejren. Fodtennis, som spilles over et net i en højde af 1,1 meter, kan spilles både som single, double og triple. Der er en hurtigt voksende idrætsform, der i høj grad har vundet frem i Østeuropa. Herhjemme er sporten også i fremdrift, og pt. findes der 13 fodtennisklubber på landsplan, og der er store ambitioner om flere klubber og flere fodtennisaktiviteter. Sporten er et godt supplement til almindelig fodbold, da de tekniske færdigheder, der læres, let kan overføres fra almindelig fodbold. Konkurrencemæssigt set er der også masser af udfordringer at kaste sig over.

”Vi har en liga, vi spiller DM og internationale turneringer, så på mange måder minder vores organisering af sporten om det, der foregår i et specialforbund under DIF” - Camilla Friberg, der er projektleder i Fodtennis Danmark.

Vigtigt netværk  

Fodtennis Danmark, som ikke er blandt DIF’s officielle 62 specialforbund, har i de seneste år samarbejdet strategisk med DIF Trendforum, der har hjulpet det lille forbund med blandt andet netværksforløb med andre ’små’ idrætsgrene, deltagelse ved diverse events, faglig og juridisk rådgivning, samt sparring ift. kommunikation. Endvidere er Fodtennis i dialog med DBU om et eventuelt samarbejde.      

”Som en lille idrætsgren, der hele tiden forsøger at udvikle sig, er det vigtigt at lade sig inspirere alle mulige steder fra. Det har vi blandt andet gjort ved at være en del af DIF Trendforum, og det har været et super godt forløb, hvor vi både har modtaget rådgivning og fået synliggjort sporten på nogle platforme, vi ellers ikke ville have haft mulighed for,” siger Camilla Friberg.

Hun peger på, at specielt netværksforløbene, hvor fodtennis blandt andet har været sammen med andre spirende idrætstrends og mindre idrætsgren, har være positivt.

”Det har givet helt vildt meget at se hvordan andre idrætsgrene griber deres udfordringer an. Nogle er stærke på events, og andre er måske stærke på kommunikation. Og vi føler også, at vi måske har kunne givet lidt den anden vej, da vi eksempelvis har gode erfaringer med fondansøgninger.!

Anders Vedel, DIF-konsulent og tovholder på DIF Trendforum er glad for samarbejdet med Fodtennis Danmark.

”Fodtennis er et rigtigt godt eksempel på en spændende idrætsgren, som vi gerne vil hjælpe med at fortsætte den gode udvikling.  Sporten har fat i nogle spændende målgrupper og rummer fine potentialer. Endvidere er de mega ambitiøse og er også villige til at lægge kræfter i at udvikle deres idræt. Derfor er vi glade for, at Fodtennis Danmark har benyttet sig af mulighederne i DIF Trendforum, og vi ser frem til at fortsætte dialogen og understøtte idrætsgrenens udvikling i de kommende år.”

Det har Fodtennis Danmark blandt andet brugt DIF Trendforum til:

  • Netværksforløb med andre forbund med fokus på organisations- og idrætsudvikling.
  • Faglig/juridisk rådgivning.
  • Sparring i forhold til opbygning af et talent-setup i forbundet.
  • Deltagelse på kommunikationskurser – blandt andet vedrørende streaming.
  • Involvering i diverse events – blandt andet OL-udstillingen på Experimentarium
  • Deltagelse i DIF’s Ledelsesuddannelse for specialforbund.
  • Matchmøder med DBU

Sådan spiller man fodtennis

Se herrelandsholdet spille fodtennis til deres landsholdssamling.