nye idrætstrends

Beachlife

Naturen har længe været et af danskernes fortrukne steder ift. at dyrke idræt og motion - særligt under corona-pandemien er den tendens blevet forstærket.
Naturen har længe været et af danskernes fortrukne steder ift. at dyrke idræt og motion - særligt under corona-pandemien er den tendens blevet forstærket.

I takt med individualiseringen lader vi os ikke længere begrænse af et fast træningstidspunkt på en bestemt lokation, hvorfor flere rykker ud i naturen til mere fleksible og tilgængelige faciliteter. Især stranden og vandet som omdrejningspunkt for aktiviteter viser at have et stort potentiale til at facilitere nye typer af fællesskaber og idrætsaktiviteter.

I Danmark er det især miljøerne omkring Cold Hawaii, Løkken og Hvide Sande som har været foregangsmænd for nye aktiviteter omkring stranden, og hvor også livsstilen rundt om aktiviteterne spiller en væsentlig rolle.

I 2018 optog DIF Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) som nyeste specialforbund. Følgende aktiviteter er kernen i deres forbund: Surfing, White Water Rafting og SUP. Endvidere vokser sportsgrene som wakeboard, open water etc. faciliteret af række forbund under DIF-idrætten.  

Sportsevent som fx World Beach Games er blot ét eksempel på, at stranden som facilitet ikke kun er forbeholdt specifikke strandidrætter, men også hvordan traditionelle idrætter som fx håndbold og wrestling kan genfortolkes ved, at sætte dem ind i nye rammer, der i højere grad matcher tendenserne i samfundet og tilgodeser andre målgrupper.

I Danmark har blandt andet volleyball og håndbold i mange år brugt stranden som facilitet for deres sportsgrene og som et sommer-ad-on-koncept til de traditionelle spilleformer. 

I DIF Trendforum finder vi ovenstående tendenser yderst interessante og vil i løbet af 2022 rette fokus på aktiviteter og udfoldelsesmuligheder på og ved vandet - vi kalder det Beachlife. Tag gerne fat i os på ave@dif.dk, hvis du er aktør på området eller har input samt viden, som du gerne vil bringe i spil sammen os.