Esport

Dansk Boldspil-Union

DBU og deres lokalunioner har i længere tid arbejdet med esporten som en del af deres aktiviteter for DBU’s klubber, som har over 325.000 medlemmer.
DBU og deres lokalunioner har i længere tid arbejdet med esporten som en del af deres aktiviteter for DBU’s klubber, som har over 325.000 medlemmer.

Aktiviteterne dækker bredt lige fra etablering af det første danske eLandshold, lancering af en ny national breddeturnering til klubudviklingstilbud som f.eks. lokale e-fodboldskoler, virtuelle klubhuse og træneruddannelse.

 

eLandshold

 

DBU har etableret et eLandshold i eFodbold, som bl.a. har kvalificeret sig til UEFA eEURO 2020 i spillet Pro Evolution Soccer (PES) samt til eNations Cup i spillet FIFA. Herudover arrangeres der jævnligt træningskampe mod andre eLandshold samt træningssamlinger.

 

Breddeturnering

 

DBU udbyder en eFodbold-turnering for alle breddeklubber, hvor der dystes i spillet FIFA på Playstation.  Her spiller man 2 mod 2 i den lokale fodboldklub i en gamingarena bestående af 2x3 meter ”græstæppe” og 4 læderpuffe til hjemme- og udehold, som fungerer som kampbanen og rammen om fællesskabet.

DBU arbejder også på at skabe en naturlig forbindelse mellem den virtuelle bane og grønsværen, bl.a. hvad det betyder for taktik og spilforståelse blandt de, som har spillet FIFA inden, de går på banen. Herudover har DBU formuleret en række guidelines om ”Det Gode eFodbold-miljø” samt fået tilknyttet en række eFodbold-konsulenter, som kan hjælpe de enkelte klubber med rådgivning, uddannelse og tekniske udfordringer på stævnedage.

”Med efodbold kan fodboldklubberne appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. Vi tror på, at vi kan udnytte synergieffekter mellem efodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ned i fodboldklubberne” Bent Clausen, næstformand i DBU og formand i DBU Breddekomité

Lokalunioner og klubudviklingstilbud

 

I de enkelte lokalunioner i DBU er der også igangsat selvstændige esportsaktiviteter og klubudviklingstilbud for deres klubber. For eksempel har DBU København etableret det første ’Virtuelle Klubhus’, hvor klubber på tværs af unionen kan arrangere online turneringer og træning.

Samtidig udbyder DBU København en træneruddannelse målrettet eFodboldtrænere (E1-træner) samt afholdelse af eFodboldskoler.         

                 

Spil / platform

 

Der konkurreres både i FIFA (EA Sports) og Pro Evolution Soccer (Konami)

 

Links og yderligere information

 

I følgende links kan man læse mere om DBUs esportsaktiviteter og andre relevante artikler om eFodbolden:

 

DBU eLandshold

DBU satser på esport

Velkommen til DBU eFodbold

DBU eFodbold facebookside

DBU København og eFodbold

DBU København og det Virtuelle Klubhus

eFodbold for udsatte børn og unge

Erfaringer i Virring Boldklub/DBU Jylland og eFodbold

Kontakt rette medarbejder