Rådgivning

Inspiration fra 'Grøn Sport - form fremtidens events'

Går I som idrætsforening og drømmer om at gøre jeres events (endnu) mere bæredygtige? Så tag et kig på de syv finalister fra DIF Innovation Labs challenge 'Grøn Sport - form fremtidens events', som efterlyste gode idéer og løsninger der kunne hjælpe med at gøre fremtidens sportsevents grønnere.
Går I som idrætsforening og drømmer om at gøre jeres events (endnu) mere bæredygtige? Så tag et kig på de syv finalister fra DIF Innovation Labs challenge 'Grøn Sport - form fremtidens events', som efterlyste gode idéer og løsninger der kunne hjælpe med at gøre fremtidens sportsevents grønnere.

Kleen Hub

Kleen Hub er genbrugsemballage til takeaway. Med Kleen Hub får I mulighed for at anvende metalkopper og metalbokse i mad- og drikkeboder til eventet. Kunder registrer sig i KleenHub-app’en og kan se de steder, hvor de kan få deres mad og drikke i de genanvendelige metalkopper, og hvor de kan aflevere dem igen. Al udlån af emballage registreres i app’en. 

Kunder låner emballagen i maks. 10 dage. Returneres der ikke inden de 10 dage er gået opkræves et gebyr.Dét er forskellen fra det pantsystem vi kender fra Dansk Retursystem,hvor panten betales med det samme. Når emballagen er returneret bliver den vasket og klargjort til næste kunde.

Ved at bruge denne løsning til eventet minimeres affaldsmængden ved forplejning, hvilket reducerer C02-udslippet ved eventet.

Læs mere

Gripsign

Gripsign er en virksomhed med speciale i storprint. De har hele produktionen lokalt og har specialiseret sig i at lave bannere af tekstil af genanvendte PET-flasker. De anvender desuden vandbaseret blæk, fri for tungmetaller og opløsningsmidler. 

Virksomheden har udviklet et koncept for genanvendelse af hardware som f.eks. stænger til eksempelvis beachflag. De tilbyder at tilbage tage hardware og cirkulerer til den næste kunde, som efter brug returnerer det til Gripsign, som opbevarer det inden det cirkuleres igen. På den måde bliver der ikke produceret unødige hardware som stænger. Hardware står for den største CO2-belastning ved venue dressing til events.

Gripsign tilbyder desuden at tage de brugte bannere retur og kan dermed sikre at de enten bliver genanvendt eller genbrugt som tasker eller lignende. Konceptet er endnu ikke udrullet med ønskes testet.

Læs mere

new loop

New loop er et retursystem for take-away emballage. Det er produceret i materialet PP, som er fødevarekontrolleret, og som har termoeffekt. I øjeblikket har New Loop en termokop og en sushibakke i sortimentet, men virksomheden har planer om flere emballageformer.

Med New Loop får I en mulighed for at bruge take-away-emballage, med det klassiske retursystem som I kender fra Dansk Retursystem, hvor kunden får panten retur ved returnering. Emballagen indsamles og vaskes centralt- og derfor med minimalt vandforbrug -inden den sendes ud i system til forbrugeren.

Produktet taler ind i det udvidede produktansvar for emballage, som indføres fra 1. januar 2025, og emballagedirektivet som skal mindske brugen af engangsplast.

Virksomheden er et andelsselskab med andelshaverne Prolog, Original Coffee, 7-eleven, Grød og LetzSushi.

Læs mere

Rooster Athletics

Rooster Athletics er en digital platform og app til kommunikation af og afvikling af events. Med Roster Athletics er det muligt at afholde stævner geografisk spredt rundt i landet. Rooster Athletics platform er intuitiv at bruge og mindsker det administrative arbejde for de frivillige ved stævner. Platformen håndterer al automatisk opsætning og administration af stævner. Tilskuere og dem der følger med hjemmefra kan logge ind på app’en og følge med i live resultaterne. 

Roster Athletics kan bruges som platform alene til at kommunikere resultatlister, starttider, program og anden kommunikation ved afvikling af et event. Det fjerner behovet for printet materiale og reducerer dermed CO2-udledningen.

I foråret2021  blev app’en blevet flittigt brugt af Sparta til afvikling af coronavenlige distribueret atletikstævner.

Læs mere

Goodiepack

Goodiepack er som navnet antyder oprindelig en digital Goodiebag, men i dag er det meget mere end det.

Det er jeres mulighed for at få jeres egen digitale platform til eventet til en langt lavere pris end en app. Med platformen eliminerer i alt printet materiale, billetter, deltagerlister, menukort, velkomstinfo, drinks- og madbilletter, sponsorreklamere osv. Herved reducerer I CO2-udledningen til print og bortskaffelse af materialet markant.

Men platformen er meget mere end det. I har også mulighed for at kommunikere tilbud og resultater direkte til jeres deltagere, som også har mulighed for at bestille og betale mad og drikkevarer via platformen.  Ved at deltagerne bestiller maden på forhånd, får I overblik over brug af råvarer og kan dermed minimere madspildet ved jeres event. 

Som eventarrangør tilføjer I selv indhold på platformen, og I kan vælge separate visninger til de forskellige målgrupper af frivillige, tilskuer og atleter. DGI har brugt Goodiepack til deres events i foråret 2021.

Læs mere

GreenGHOST

GreenGHOST er en virksomhed, der skaber sportstøj af genbrugsmaterialer, som har en bedre kvalitet end traditionelt produceret tøj. Tøjet er nemlig produceret af regenereret nylon, hvilket sker gennem et såkaldt ECONYL regenereringssystem, hvor der indsamles affald, såsom fiskenet (spøgelsesnet), støvskrot, tæpper og industriplast fra lossepladser og oceaner over hele verden.

Affaldet sorteres derefter og rengøres for at genvinde hele nylon.
ECONYL-nylon har potentialet til at blive genanvendt uendeligt uden nogensinde at miste sin kvalitet. Den høje kvalitet er et must for GreenGHOST, hvis mål er at undgå overproduktion af tøj -og samtidig bidragerindsamlingen af plastikaffald til at holde verdenshavene rene. 

Læs mere

KLS Pureprint

PurePoster laver bæredygtige udendørs plakater og eventskilte, som kan bruges til diverse events. Virksomheden har en vision om at blive det grønneste trykkeri i verden. Deres plakater og skilte har en høj grad af genanvendelse og kan genanvendes 100% som pap. Hvis skiltene ikke ender i genbrugsspanden, kan de komposteres i naturen. 

Som det kun andet trykkeri i verden har PurePoster certifikatet Cradle to Cradle, der indeholder en række krav til materialeindholdet i produktionerne samt krav til materialegenbrug, vedvarende energi, vand og CSR-indsats. For at få C2C-certificering skal materialeindholdet dokumenteres ned til 100 ppm.   

Læs mere