Bliv klogere på god kommunikation i og om din forening

Den gode kommunikation

God kommunikation er med til at tiltrække flere medlemmer til jeres forening. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du bedst kommunikerer til dine omgivelser.
God kommunikation er med til at tiltrække flere medlemmer til jeres forening. Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du bedst kommunikerer til dine omgivelser.

Her giver vi dig konkrete råd til, hvordan du kommunikerer ud til medlemmerne og potentielle medlemmer. Måske jeres næste medlemmer? FB-opslag, plakater, velkomsten i hallen og meget mere - det er alt sammen noget, der er med til at give et indtryk af hvad jeres forening er for en størrelse. Vi vil gerne hjælpe dig videre med at bruge de helt rette kommunikationskanaler og vinkler for jeres forening.

Åbn dørene

Åbn jeres døre op ved at følge tre enkle steps:

1. Invitér nye medlemmer

Det kan være et stort skridt at møde op, hvis man ikke kender nogen i forvejen. Giv udtryk for, at I gerne vil have nye medlemmer, både i ord, ”nye medlemmer er meget velkomne”, og via nuværende medlemmer. Invitér interesserede på besøg – mange tror måske ikke, at tilbuddene også er til dem. Husk at vær direkte i jeres kommunikation.

2. Gør det let

Fjern eventuelle barrierer hos nye medlemmer ved at have tilbud, der er lette at gå til. Det kan eksempelvis være at afholde et arrangement, hvor nye medlemmer kan lære jeres idræt at kende. Tilbyd en gratis prøve – eller introduktionstime, så prisen ikke er en barriere. Husk at fortæl hvad man skal have med af udstyr og påklædning, og tilbyd at nye medlemmer kan låne udstyr de første gange.

3. Sørg for genkendelse

Det er vigtigt, at nye medlemmer kan genkende sig selv, når I taler til dem. Tænk over, hvad nye medlemmer har brug for. Det er vigtigt, at de kan se sig selv være en del af jeres fællesskab. Overvej jeres ordvalg og undgå ekspertsprog og internt sprog, som nye ikke forstår. Vælg også billeder med omhu, når I kommunikerer – jeres målgruppe skal kunne se sig selv i dem, både i forhold til køn, alder og aktivitet.

Spred budskabet

Få jeres budskaber ud via disse tre tiltag:

1. Involvér jeres medlemmer

De nuværende medlemmer er den bedste kilde til nye medlemmer. Bed jeres medlemmer tænke over, om de kender det næste nye medlem. Gør det også nemt for medlemmer at sprede ordet, ved at stille materiale til rådighed, de kan dele. Det kan eksempelvis være en SMS-skabelon eller et Facebook-opslag, der kan deles.

2. Spred budskabet lokalt

Med få simple midler kan I blive synlige i jeres lokalmiljø. Tag kontakt til lokale medier, der ofte gerne skriver om lokale foreninger. I kan også lave aftaler med butikker i lokalområdet om at lægge postkort eller hænge plakater op. Undersøg også om jeres kommune har steder, hvor I gratis kan dele jeres budskaber. Det kan være på biblioteket, borgerservice og forældreintra.

3. Spred budskabet digitalt

Opret en Facebook-side for jeres forening, evt. også for udvalgte aktiviteter/hold. At oprette Facebook-begivenheder er også en god måde, at skabe opmærksomhed om eksempelvis prøvetimer eller introarrangementer. Det er nemt for andre at dele budskabet samt for interesserede at tilmelde sig digitalt. Bed jeres medlemmer om at dele opslag og del det på og fra byens lokale Facebook-side.

Tips og tricks

Kom godt i gang med disse tre steps:

1. Timingen er vigtig

Jeres målgruppe har travlt – sørg for at gøre det nemt at vælge jer. Servér derfor korte og præcise budskaber. Vælg også gerne et tidspunkt, hvor målgruppen har bedst tid til at reagere på jeres budskab - eksempelvis om aftenen. Angiv også arrangementets tid og sted tydeligt, så det er let at planlægge og komme ud af døren.

2. Gør det personligt

Det er mere sandsynligt, at jeres målgruppe handler på tilbud, hvis de oplever det som personligt. Gør budskaber og tilbud så personlige som mulige ved at henvende jer direkte med "du". Sørg samtidig for at have en 1:1 kommunikation, så nye ved, hvem de skal tage fat i både før, under og efter en træning samt har én, der tager imod dem første dag.

3. Fasthold målgruppen

Det er vigtigt at holde målgruppens motivation ved lige, så de ikke glemmer at komme igen. Sørg for at følge op på kommunikation til nye medlemmer, så I sikrer, at de har lyst at komme igen. Hvis målgruppen forpligter sig til noget, er der større sandsynlighed for, at de gør det. Vælg derfor budskaber, så tilmelding kan ske direkte - eksempelvis på Facebook. Flere vil slå til med det samme, hvis I har tilbud med begrænsninger i tid og/eller antal.

Sådan kommunikerer i til nye medlemmer

Guide til god kommunikation