Holbæk friluftspavillon

I Holbæk udvikles og bygges en blå friluftspavillon i Holbæk Havn på stranden ved Ny Havn havnebassin centralt i Holbæk By, tæt på bymidten. Projektet vil særligt fokusere på byens unge og vil understøtte aktiviteter på egen hånd såvel som i regi af UngHolbæk
I Holbæk udvikles og bygges en blå friluftspavillon i Holbæk Havn på stranden ved Ny Havn havnebassin centralt i Holbæk By, tæt på bymidten. Projektet vil særligt fokusere på byens unge og vil understøtte aktiviteter på egen hånd såvel som i regi af UngHolbæk

Projektet kort fortalt

Pavillonen skal først og fremmest være et uformelt mødested, hvor de unge kan opleve fjorden på nært hold samt det maritime liv på havnen. Det vil blive et sted, hvor børn og unge kan opleve og udfordre deres sanser og motoriske færdigheder i mødet med både vand og sand. Pavillonen kan ligeledes fungere som en pendant til Holbæks Grønne Lunge, som fungerer som formidlingscenter for klima, miljø og natur i grønne omgivelser.

Beliggenhed

Friluftspavillonen etableres på bystranden med både strand, bådebro og havn i nærheden, og blot få hundrede meter fra gågaden.

Friluftspavillonens beliggenhed er perfekt som udgangspunkt for vandaktiviteter med børn. Det rolige vand på indersiden af molen giver gode betingelser for at introducere SUP, kajak og jollesejlads.

Og den centrale placering i centrum af Holbæk giver også synlighed og mulighed for at foreninger kan synliggøre deres aktiviteter for familier.

beliggenheden giver også mulighed for at børn og unge selv kan transportere sig til træning og naturaktiviteter og det er let at kombinere med gøremål i byen.

Desuden er Kystliv Holbæk (https://kystliv.dk/) nærmeste nabo, og det giver mulighed for masser af aktiviteter og samarbejder med foreninger og skoler.

Arkitektoniske greb

  • Den runde facon er et hovedgreb, der skaber en bygning uden bagsider og forsider.

  • Friluftspavillonen omfavner det omkringliggende vand både mod syd og nord, og facaden er inviterende fra alle sider, uanset om man kommer fra syd eller nord.

  • Åbne, lukkede og halvåbne rum samt udhæng sikrer ophold i ly og læ uanset vejrforhold og vindretning.

  • Lamelstrukturen i facaden skaber opholdsrum i kontakt med omgivelserne, hvor man kan trække sig tilbage og alligevel har visuel kontakt med aktiviteterne på stranden og vandet.

Fakta om friluftspavillonen

Projektejer: Holbæk Kommune er projektejer og projektleder. Udviklingsprocessen finder sted i foråret 2024 og omfatter en række brugerinvolverende workshops med deltagelse af institutioner, skoler, foreninger og andre kommende brugere af friluftspavillonen.

Forventede etableringsomkostninger: Projektet har en forventet samlet anlægsomkostning på 1,5 mio. kr. til selve friluftspavillonen samt yderligere 200.000 kr. til supplerende faciliteter i området, det kunne fx være balancesurfboard på stranden eller grejbank med vandsportsudstyr til låns.

Tilknyttet tegnestue: Lone Backs Arkitekter (https://lonebacks.dk/)


Finansiering:
Nordea-fonden og Holbæk Kommune finansierer hver 50% af anlægsomkostningerne samt eventuelle faciliteter i området til diverse aktiviteter med børn og unge

Kontakt