Trailcenter Seest

Trailcenter Seest er placeret i det spændende og varierede istidslandskab ved Seest Mølleå i Kolding. Trailcenteret har mange funktioner - det rummer foreningslokale og servicebygning under samme tag - med mulighed for udbygning over de næste år.
Trailcenter Seest er placeret i det spændende og varierede istidslandskab ved Seest Mølleå i Kolding. Trailcenteret har mange funktioner - det rummer foreningslokale og servicebygning under samme tag - med mulighed for udbygning over de næste år.

Projektet kort fortalt

Trailcentret består af en bygning på 250 m2, der er indrettet med en høj grad af fleksibilitet, hvilket vil give mulighed for mange forskellige brugergrupper og skabe grundlag for en høj udnyttelsesgrad af trailcentret.

Trailcentret indeholder foreningslokale samt servicefunktioner som toilet, bad mv.. Foreningslokalet og servicebygningen er etableret under ét tag, adskilt af et portrum. Portrummet er stedets hjerte - et rum for alle. Bygningen er designet så den henvender sig til omgivelserne fra alle facader, med plads til forskelligartet udfoldelse og ophold. Under udhænget kan man gå Danmarks længste armgang i en ca. 35m monkey bar bane. Trappetræning sker hen over servicebygningen.

I porten ligger formidlingstrappen. Denne leder op til en overdækket terrasse med videre adgang til en trappe mod sydsidens fitnessområde og skovbevoksningen der leder mod Hylkedal. Under trappen er der depoter, og under terrassen findes toiletter og bad. Overfor trappen i porten er der adgang til klublokalet. Rummet er dobbelthøjt med adgang til en hems, hvorfra der er visuel kontakt under hele taget til terrassen og til naturen.

Der skal i de kommende år udbygges på formidlingssiden med formidling af aktivitetsmuligheder på trailcentret og ikke mindst de forskellige ruter for de forskellige rekreative aktiviteter. Det er meget vigtigt for Kolding Kommune, at formidlingen kan inspirere nye brugere, så endnu flere borgere kan opleve og mødes i det fri.

Download prospektet med illustrationer og plantegninger

Trailcenter i Seest Idrætspark

Mulige idrætter

Trailcentret er placeret på kanten af Hylkedal, der er kendetegnet af et varieret landskab med mange højdemeter. I nærheden er der ligeledes en gammel grusgrav med stier og spor. Alt i alt er der mulighed for følgende idrætter med udgangspunkt fra trailcentret:

 

  • Orienteringsløb
  • Landevejscykling
  • Mountainbike
  • Løb
  • Trailløb
  • Rulleski
  • Vandring
  • Stavgang
  • OCR
  • Crossfit

Beliggenhed for trailcenteret i Kolding

Trailcentret i Kolding blev bygget i 2020 og indviet i foråret 2021. Trailcentret er placeret i Seest Idrætspark, der ligger i udkanten af Kolding by, på kanten af den dramatiske Hylkedal. Området har et stort potentiale for nye friluftsaktiviteter på grund af en varieret natur og spændende landskab.

Fakta om trailcenter i Kolding


Projektejer:
Kolding Kommune er projektejer.

Etableringsomkostninger: De samlede etableringsomkostninger er 5 mio. kr.


Tilknyttet tegnestue: Tegnestuen Mejeriet.

Kontakt