Fremtidens unge ledere
Udfordring med manglede ungeinvolvering
Foreningslivets unge medlemmer er stærkt underrepræsenterede i medlemsdemokratiet, repræsentantskaberne og bestyrelseslokalerne. Det er et problem for de unge, som higer efter indflydelse på eget liv samt en større og mere central rolle i samfundet. Samtidig er det også et problem for samfundet, når medlemsdemokratiet ældes. Hvis foreningslivet ikke formår at række ud til de unge, inkludere dem i beslutningsprocesser og give dem større ansvar, så er hele det demokratiske fundament på spil.
Det vil vi gøre
Vi vil med vores indsats sikre unges indflydelse på fremtidens foreninger, fordi foreningslivets unge medlemmer er fremtidens beslutningstagere og kommende foreningspolitikkere. Det er dem, som skal tegne fremtidens foreninger.
Ydermere ønsker vi at styrke de unges handlekraft og mulighed for at engagere sig i samfundet. I denne sammenhæng er foreningslivet og dets opbygning en ideel mulighed og øvebane for at eksperimenter og samtidig opnå dannelse indenfor demokratiske processer og ruste dem til voksenlivet.
Talentudviklingsprogram
Helt konkret vil vi udvikle et talentudviklingsprogram, som ved udgangen af 2027 skal have uddannet 1000 nye ungeledere på tværs af forskellige forbund.
Formålet
Formålet er, gennem uddannelse, at kvalificerer de unge således, at de opnår troen på og kompetencerne til at ”sparke døren ind” til foreningsdemokratiet. Men også hjælpe idrætsforeninger med at åbne øjnene for, at en frivillig ikke nødvendigvis er en træner eller dommer, det kan være en SoMe-ansvarlig, webredaktør, udviklingskonsulent, fundraiser eller noget helt andet.