Stærkt dressurhold til OL

Det danske dressurhold til OL i Paris er nu sat, og det er fire dygtige ryttere, der drager afsted mod Paris med store ambitioner.
8. jul 2024
Det danske dressurhold til OL i Paris er nu sat, og det er fire dygtige ryttere, der drager afsted mod Paris med store ambitioner.

Det danske dressurlandshold i Paris kommer til at bestå af Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald og Nadia Aaborg Sloth som reserve. Det er et utrolig stærkt dressurlandshold, som DIF, der er olympisk komité i Danmark, har udtaget på baggrund af en indstilling fra Dansk Ride Forbund.

”Dansk dressur kommer til OL som forsvarende verdensmestre, så måske er der noget godt i vente i Paris. Rytterne skal konkurrere i nogle fantastiske rammer ved Versailles-slottet, og vi har lavet et godt setup til dem tæt på konkurrencestedet. Så forudsætningen for nogle fantastiske konkurrencedage er på plads,” siger Søren Simonsen, OL-chef de mission. 

Elitesportschef i ridning, Anne-Mette Binder understreger at det har været en svær proces at sætte navne på de fire udvalgte. For når man har så mange atleter og heste i verdensklasse, så er det den værste opgave at skulle give nogle en skuffende meddelelse.

“Det har både været et stort privilegie, men også rigtig svært at sætte OL-holdet, for vi har så mange dygtige atleter med heste stillet velvilligt til rådighed af dedikerede hesteejere. De kan alle begå sig på det højeste internationale niveau. Danmark stiller med det stærkeste hold muligt. Det har været en god og spændende iagttagelses- og udtagelsesproces med otte motiverede og engagerede atleter, der hver især har arbejdet hårdt og målrettet for at nå deres mål og drøm om at kunne repræsentere Danmark ved de olympiske lege i Paris 2024. Vi er opmærksomme på det gode fællesskabs betydning for at alle kan yde deres bedste på dagen. Og hvis alt går op i en højere enhed, så har vi medaljedrømme. Ingen vinder holdmedaljer alene, så hver enkelt atlet er lige vigtig for, at vi når vores målsætning,” siger Anne-Mette Binder.

Når man stiller op som forsvarende verdensmester for hold, så er ambitionerne og forventningerne naturligvis høje. Dressur var også et af de forbund, som blev fremhævet som medaljekandidater, da DIF og Team Danmark i sidste måned kom med den samlede medaljemålsætning for de olympiske lege.

Sportschef i Team Danmark, Lars Balle Christensen, ser frem til at følge de danske ryttere:

”Dansk ridesport befinder sig i en fantastisk epoke. Den foreløbige kulmination på mange års hårdt arbejde så vi, da Danmakr blev verdensmestre for hold på hjemmebane i Herning i 2022. Nu venter endnu en stor udfordring for det danske hold: OL i Paris. Jeg ved, at det har været en svær opgave at udvælge de fire ryttere, der udgør det danske OL-hold. Det vidner om et tårnhøjt niveau blandt ryttere og heste. Nu er der bare at glæde sig til, at OL går i gang og ønske de danske ryttere stort held og lykke,” siger Lars Balle Christensen, sportschef i Team Danmark.

Dressurkonkurrencerne ved OL begynder den 30. juli på et nybygget ridestadion i Versaillesslottets baghave.

Læs mere om det danske hold og download billeder af atleterne på adressen www.ol.dk

Fakta om atleterne:

Cathrine Laudrup-Dufour

Fødselsdato: 2. januar 1992

Hest: Mount St John Freestyle

Groom: Lars Seefeld

Hesteejere: Laudrup-Dufour & Zinglersen ApS og Mount St John Equestrian LLP

Sportsgren: Ridning, dressur

Klub: Sportsrideklubben

Tidligere OL deltagelser: 2016, 2020

Udvalgte resultater: Holdguld VM 2022 samt 2 individuel sølv, 2 gange sølv ved World Cup finalen 2022


Daniel Bachmann Andersen

Fødselsdato: 1. juni 1990

Hest: Vayron

Groom: Magdalena Lidenholm

Hesteejere: Daniel Bachmann Andersen og Rudolf Spiekermann

Sportsgren: Ridning, dressur

Klub: Ebeltoft Rideklub

Tidligere OL deltagelser: Aldrig deltaget før

Udvalgte resultater: Holdguld VM 2022, holdbronze EM 2023. I top ved samtlige stævner i 2024


Nanna Skodborg Merrald

Fødselsdato: 8. oktober 1993

Hest: Blue Hors Zepter

Groom: Sille Skov

Hesteejere: Blue Hors ApS

Sportsgren: Ridning, dressur

Klub: Billund Sportsrideklub

Tidligere OL deltagelser: 2020

Udvalgte resultater: Holdguld VM 2022, sølv og bronze ved Worlc Cup finalen 2022 og 2023, holdbronze EM 2023


Reserve:

Nadja Aaboe Sloth

Fødselsdato: 23. oktober 1992

Hest: Favour Gersdorf

Groom: Maria Petersen

Hesteejere: Nadja Aaboe Sloth

Sportsgren: Ridning, dressur

Klub: Vallø Sportsrideklub

Tidligere OL-deltagelser: Aldrig deltaget før

Udvalgte resultater: holdbronze nations cup Aachen 2024, nr. 4 ved DM 2024, holdguld nations cup Falsterbo 2023