Dansk herrehold i bordtennis udtaget til OL

For første gang nogensinde er Danmark med i holdturneringen for herrer til OL i Paris, og Danmarks Olympiske Komité har nu udtaget spillerne, der skal udgøre det historiske OL-hold.
7. jun 2024
For første gang nogensinde er Danmark med i holdturneringen for herrer til OL i Paris, og Danmarks Olympiske Komité har nu udtaget spillerne, der skal udgøre det historiske OL-hold.

Med en sensationel kvartfinaleplads ved VM i Korea i februar sikrede de danske bordtennisherrer sig kvalifikation til OL. Dermed har Danmark for første gang nogensinde et hold med i bordtennis til OL. Og DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, har nu udtaget Jonathan Groth, Anders Lind og Martin Buch Andersen til at repræsentere Danmark til sommer i Paris. Tobias Rasmussen er udtaget som reserve.

”Det er stort, at jeg skal til mit tredje OL, og det bliver fedt ikke at skulle alene afsted. Det er kæmpestort for os og dansk bordtennis at have et hold med til OL, og jeg er virkelig stolt af at være en del af dét hold. Det her er noget, vi har arbejdet for siden 2021. Vi skal tage det sammenhold og den dynamik, vi havde til VM, med os til OL, og vi skal fortsætte med at værne om det, vi har opbygget som hold, hvor vi bakker hinanden op i alle situationer. Og så glæder jeg mig til, at vi skal være en del af det store danske hold, der skal til OL,” siger Jonathan Groth.

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget til at følge de danske bordtennisherrer under legene i Paris.

”Stort tillykke til bordtennisholdet og til Bordtennis Danmark. Jonathan Groth har forsvaret de røde og hvide farver i OL-turneringen i bordtennis i såvel Rio som Tokyo, og det er fantastisk, at vi i Paris kan stile med et hold og dermed også med to spillere i single. Jeg glæder mig til at følge både det danske hold og Jonathan Groth og Anders Lind i single,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Også i DIF glæder man sig over at have et bordtennishold med til OL i Paris og byder bordtennisherrerne velkommen på OL-holdet:

”Det er historisk, at vi skal have et dansk bordtennishold med til OL. Jeg ved, at de er stolte af den bedrift, og det skal de også være. Bordtennisspillerne og -lederne er både dygtige og yderst sympatiske, og jeg krydser mine fingre for, at de får et godt OL i Paris. Velkommen på holdet,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.

I holdturneringen stiller man til OL med tre mand, og de to bedst rangerede på verdensranglisten er automatisk kvalificeret i single også. For Danmark er det Jonathan Groth (aktuelt nr. 21) og Anders Lind (aktuelt nr. 59).

Double indgår i holdturneringen ved OL for hold som en af fem kampe, mens VM for hold er uden double. Det er medvirkende til, at Martin Buch Andersen er valgt til OL-holdet, og Tobias Rasmussen er reserve. Tobias, som vandt den afgørende kamp, da Danmark vandt ottendedelsfinalen ved VM og kvalificerede holdet til OL, er nemlig venstrehåndet ligesom Goth og Lind, mens Martin er højrehåndet, og i double er en kombination af en højre- og en venstrehåndet spiller at foretrække.

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.


Fakta:

Jonathan Groth

Født: 9. november 1992 (31 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold og single)

Klub: Dekorglass

Bedste resultater: Kvartfinale hold VM 2024, EM-guld i double i 2016, sølv i single ved European Games i 2019, EM-bronze hold 2021

Tidligere OL-deltagelse: 2016 og 2021


Anders Lind

Født: 14. december 1998 (25 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold og single)

Klub: Borussia Dortmund

Bedste resultater: Kvartfinale hold VM 2024, kvartfinale single VM 2022, EM-bronze hold 2021

OL-debutant


Martin Buch Andersen
Født: 13. november 2000 (23 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold)

Klub: Fortuna Passau

Bedste resultater: Kvartfinale hold VM 2024

OL-debutant


Tobias Rasmussen (reserve)

Født: 26. november 1996 (27 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold)

Klub: Amiens

Bedste resultater: Kvartfinale hold VM 2024, EM-bronze hold 2021

OL-debutant