Presseinvitation Royal Run ’24: Søg om akkreditering nu

Pressen inviteres med til Danmarks største royale motionsevent, hvor 95.000 deltagere løber eller går i selskab med H.M. Kongen, H.M. Dronningen eller H.K.H. Kronprinsen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Suzanne Meyer
18. apr 2024
Pressen inviteres med til Danmarks største royale motionsevent, hvor 95.000 deltagere løber eller går i selskab med H.M. Kongen, H.M. Dronningen eller H.K.H. Kronprinsen.

Den 20. maj 2024, 2. pinsedag, finder Royal Run sted i Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg. Pressen inviteres til at dække den populære begivenhed.

H.M. Kongen skyder årets motionsfest i gang i Fredericia og fortsætter til Aarhus, mens H.K.H. Kronprinsen for første gang i Royal Runs historie tager ud i landet, når han besøger Brønderslev for at løbe med. H.M. Dronningen deltager også i Royal Run, når hun stiller til start i Kalundborg.

Rækkefølgen for de kongeliges deltagelse er som følger:

  • H.M. Kongen ankommer til Fredericia med Kongeskibet Dannebrog, hvor det forventes at ligge for svaj efter kl. 10:00 
  • H.K.H. Kronprinsen ankommer til Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev kl. Cirka 11.00
  • H.M. Kongen ankommer til Mindeparken i Aarhus kl. cirka13.00 
  • H.M. Dronningen ankommer til Kalundborg kl. cirka 16:30 
  • H.M. Kongen ankommer til startområdet i København kl. cirka 19.00 

 

I alle ovennævnte byer vil der være fest og underholdning dagen lang. Programmerne for de enkelte byer vil løbende blive opdateret på Royal Runs hjemmeside.

For at dække arrangementet som journalist, filmhold eller fotograf kræver det akkreditering. Akkrediteringen giver adgang til de områder og pressepools, arrangørerne har indrettet til journalister og fotografer. Når hhv. Kongen, Dronningen og Kronprinsen er i byen, er man som journalist/fotograf ”låst” til de opstillede pressepools, og det er også her, der vil være de bedste foto/interviewmuligheder. I de øvrige tidsrum er der fri adgang til hele ruten.

Af hensyn til pladsforhold imødekommer vi først akkrediteringer til journalister, filmhold og fotografer med tilknytning til et medie.

For at søge om presseakkreditering bedes du udfylde et skema, som du finder her.

OBS: Der skal ansøges om presseakkreditering senest torsdag den 2. maj 2024 kl. 12:00

Svar på akkreditering og info

Svar på akkrediteringsforespørgslen og information om pressepools følger løbende og vil komme fra den presseansvarlige i de enkelte Royal Run-byer, man har søgt om akkreditering til. Der vil også være information om pressebrief, der foregår i Royal Run-værtsbyen på løbsdagen, ligesom der vil være nærmere information om programmer, pressecenter mv.

I visse tilfælde vil man som akkrediteret journalist/fotograf skulle vælge mellem pressepools, da der kan være situationer, hvor man ikke kan nå med i dem alle sammen. Denne information vil den lokale presseansvarlige i hver by orientere om.

OM ROYAL RUN

  • Det er sjette gang, at Royal Run afholdes på tværs af landet. Royal Run 2024 har det højeste antal tilmeldte nogensinde: 95.000 er samlet tilmeldt de 5 byer.

  • Der har været kongelig deltagelse alle år, men 2024 er første gang med deltagelse af Danmarks nye Kongepar

  • Der tilbydes tre distancer ved Royal Run; One mile, 5 km og 10 km, der alle kan gås eller løbes.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.