DIF get2port vinder stor EU ligestillingspris

I 53 udsatte boligområder har DIF get2sport fået piger til at strømme til foreningsidrætten. Succesen er nu blevet belønnet med en stor ligestillingspris i EU-regi.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Britt Spangsberg
16. apr 2024
I 53 udsatte boligområder har DIF get2sport fået piger til at strømme til foreningsidrætten. Succesen er nu blevet belønnet med en stor ligestillingspris i EU-regi.

DIF get2sport er netop blevet hædret med ligestillingsprisen ’Be Equal’ ved #BeInclusive EU Sport Awards 2023. Prisen blev uddelt ved en ceremoni i belgiske Liège og er en anerkendelse af den succes, som DIF har haft med at tiltrække piger til get2sport-foreningerne. Her bruger man idræt og foreningsfællesskaberne som et effektivt middel i integrationsindsatsen.

Med prisen blev det fremhævet, at DIF get2sport bl.a. er en rollemodel ift. at bruge idrætten til at fremme ligestilling, til at skabe et trygt miljø for piger og til at styrke kvinders selvtillid gennem sport.

”Prisen er en kæmpe anerkendelse af det målrettede og værdifulde arbejde, der foregår i DIF get2sport, hvor vi for alvor har fået pigerne med de seneste år. Herhjemme har mange fået øjnene op for DIF get2sport, men det er et kæmpe skulderklap til både medarbejdere og frivillige i foreninger og kommuner, at man også internationalt anerkender arbejdet i DIF get2sport” siger Hans Natorp, formand i DIF (Danmarks Idrætsforbund).

Stor stigning i antallet af piger

DIF get2sport har siden 2005 arbejdet på at sikre stærke og ressourcestærke idrætsforeninger i udsatte boligområder. Målet er at give områdets børn og unge fra etniske minoriteter mulighed for at være en del af de frivillige fællesskaber og deltage i sport på lige vilkår med børn og unge fra andre områder i Danmark. Indsatsen er støttet af Nordea-fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

De seneste år har DIF get2sport haft særlig fokus på at skabe gode og trygge træningsmiljøer målrettet piger – med stor succes. Således er antallet af piger i get2sport-foreningerne steget med hele 33 % de seneste to år.

”Stigningen er et bevis for det meget flotte arbejde vores frivillige og aflastende medarbejdere udfører og ikke mindst hvad en målrettet indsats betyder. De greb, vi bruger, er bl.a. at få flere kvindelige trænere og rollemodeller ind i get2sport-foreningerne, og så lægger vi også vægt på en god og kontinuerlig dialog med forældrene, så de er trygge ved at sende deres piger til træning og stævner” siger Hans Natorp og fortsætter: 

”Med prisen følger 10.000 euro, som vi vil bruge til at iværksætte endnu flere pigeinitiativer og sikre, at mange flere piger fra udsatte boligområder får muligheden for at blive en del af foreningslivet, ligesom vi gerne vil give flere mulighed for at få en træner- eller dommeruddannelse”.

De to øvrige nominerede til prisen var integrationsprojektet Verein für Fraueninteressen e.V. fra tyske München og pigefodboldprojektet Princesses in Cleats fra Kroatien.

Om DIF get2sport

  • Har eksisteret siden 2005
  • Sikrer et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger i de udsatte boligområder
  • Samarbejder med 25 kommuner, 53 boligområder og 75 idrætsforeninger over hele landet
  • Nordea-fonden støtter pige- og evalueringsindsatsen med 19 millioner fra 2023-2025
  • Midlerne skal blandt andet bruges til at få flere piger i get2sport-foreningerne gennem opsøgende indsatser hos forældrene, mikrofodboldskoler for de mindste børn og sociale aktiviteter for både børn og voksne