DM-ugen

Slagkraftig nyhed: Boksning indtager DM-ugen

Til DM-ugen i Herning i 2024 vil du kunne opleve de allerbedste danske boksere tage kampen op i ringen.
{{$root.dict.newsWrittenBy}} Malte Storm Madsen
5. feb 2024
Til DM-ugen i Herning i 2024 vil du kunne opleve de allerbedste danske boksere tage kampen op i ringen.

Du træder ind i ringen, omgivet af jublende tilskuere, mens adrenalinen pumper i dine årer. Med hvert slag og hver bevægelse mærker du kampens intensitet og den dybe koncentration, det kræver at overvinde modstanderen.

Netop denne spænding og taktiske dygtighed er kernen i boksning. Og i 2024 vil sporten for første gang blive en del af DM-ugen, hvor landets bedste boksere vil mødes i Herning for at kæmpe om mesterskabstitlerne.

”Danmarks Bokse-Union er utroligt glade for at få muligheden for at være med i en så fantastisk begivenhed som DM-ugen,” siger generalsekretær i Danmarks Bokse-Union, Michael Jensen. 

”Boksning er en af verdens mest populære sportsgrene, der udfordrer udøveren på både fysik, psyke og disciplin. Boksning samler gamle og unge, kvinder og mænd - fra alle samfundslag. Og så er vi kendte for vores store sociale engagement og fællesskab. Ved DM-ugen kan man glæde sig til at se de allerbedste boksere i Danmark i aktion,” fortsætter han.

Det er både mænd og kvinder, der skal i ringen i Herning, hvor jyske og sjællandske mestre mødes for at afgøre, hvem der løber med hæderen.

Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et stort sportsevent, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Aalborg var værtsby for DM-ugens to første udgaver i 2022 og 2023, mens Herning bliver vært i 2024 i uge 25. DM-ugen byder på alt fra cykling og tennis til golf og atletik.

Boksning

Vidste du?

  • At boksning har næsten 11.000 medlemmer i Danmark
  • At boksning regnes som den hårdeste sport i verden
  • At der er 25 bokseklubber i Danmark, som tilbyder ”Parkinson-boksning”
  • At John Lawrence Sullivan i 1889 besejrede sin udfordrer efter 75 omgange. Kampen blev bokset med de bare næver.

Flere nyheder